רעידה רנדומלית של כף היד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/07/2006 | 22:02 | מאת: דבק

שלום רב. לעיתים כשאני משתמש בכפית להעביר מכלי לכלי,היד רועדת לי. רופא המשפחה הפנה אותי לנוירולוג ,כשמטרת ההפניה : Intentional Tremor . מאחר שידוע לי,שתופעה זו ,מופיעה אצל חולי פרקינסון,רציתי לשאול האם אני מועמד ללקות במחלה וכיצד להשמר. תודה מראש.

שלום רב, intentional tremor היא בעיה שמקורה במח הקטן (cerebellum) בשונה מרעד במנוחה שמאפיין מחלת פרקינסון.לא נראה שזה המקרה שלך. הכתובת לבעיתך היא בהחלט - נוירולוג בברכה.

10/07/2006 | 19:28 | מאת: דבק

תודה לך ד"ר עוזי,על תשובתך המהירה. זה עתה חזרתי מהנוירולוג,שאישר את הבחנתך . הוא קבע ,שכרגע אין אצלי תופעה של מחלת פרקינסון.הוא לא נתן לי פתרון לבעיה של הרעידה.האם ידועה לך דרך להתגבר על על התופעה ? אם ישנה דרך, אודה לך מאוד אם תדריכיני. בברכה , דב

מנהלי פורום נוירוכירורגיה