מין גירוד או נימול בראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/07/2006 | 21:07 | מאת: שי

שלום, אני מברר בקשר לאבי. הוא בן 60 ולפעמים מרגיש מין קור ברגל ו\ או מין נימול בראש לסירוגין ללא קשר בין אחד לשני. אשמח לדעת למה זה קורה או ממה זה נובע ומה ההמלצות שלך? תודה, שי.

לשי שלום, לגבי תחושת קור ברגל יש צורך לבצע ברור וסקולרי (כ"ד עורקיים וורידיים של הרגל) ע"י כרורג כלי דם וברור ע"י נוירולוג.סוכרת יכולה להסביר תלונה כגון זו. לגבי תחושת הנימול בקרקפת, יכול להיות קשר לבעיות צואר או לחץ/מתח של העצב העורפי (occipital neuralgia), יתכן גם קשר לספזם מקומי של שרירי הקרקפת, הברור של הפרעה זו- ג"כ ע"י נוירולוג. בברכה.

04/02/2007 | 07:18 | מאת: שמחה

שלום וברכה, אימי מגרדת את הראש ללא הפסקה, גם אחרי חפיפת השיער עד כדי שהיא פוצעת את עור הקרקפת, אודה לך אם תוכל להשיב לי ממה זה נגרם ומה הטיפול. תודה והמשך יום נעים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה