הפרעות ראייה חולפות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/07/2006 | 19:17 | מאת: אורית

שלום אני סובלת כבר יותר מ 8 חודשים מהפרעות ראייה חולפות שמתבטאות כהבזקים של אור לכמה שניות בהיקף שדה הראיה, תופעה שמתרחשת כמה פעמים ביום. לא נמצא ממצא חריג אצל רופאי העיניים וגם בבדיקת CT ו EEG. הופניתי לנוירולוג. ממה זה יכול לנבוע? האם יש טיפול לתופעות כאלה?

לאורית שלום, אם נשללה בעיה עינית כמו הפרעות ברשתית (היפרדות רשתית) או הפרעות בזרימת כ"ד ורידיים של הרשתית (pappilophlebitis), אזי צריך לבדוק את האפשרות שמדובר במיגרנה. במקרים לא שכיחים ישנם הבזקי אור בפריפריה של שדות הראיה כתופעה מקדימה (aura) ללא כאבי ראש לאחר מכן. הפנייתך לנוירולוג היא איפוא מוצדקת. בהצלחה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה