pet scan

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/06/2006 | 11:12 | מאת: arit

שאלה לגבי נושא הרדואקטיביות בבדיקת pet scan. האם יש סיכון לבני המשפחה העומדים בקרבת החולה שעבר את הבדיקה, מבחינת הקרינה המופקת ממנו? האם צריך לעמוד במרחק מסוים? השאלה נוגעת המיוחד לגבי אשה המנסה להכנס להריון ועמדה כ-20 דקות במרחק של 40 ס"מ מהחולה כ-5 ימים לאחר הבדיקה הנ"ל.

שלום רב, שאלתך אינה בתחום התמחותי.בכ"ז החומר הרדיואקטיבי המוזרק במהלך הבדיקה (FDG באופן שכיח) מתפרק תוך מס' שעות כך ש-5 ימים אחרי הבדיקה נראים טווח זמן די בטוח. קרינה זו אינה מסוכנת לאנשים בקרבת המטופל. ישנו סיכון נמוך כנראה לעובר אצל אישה שעוברת בעצמה את הבדיקה. בברכת בריאות ושלוות נפש.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה