בדיקת טרנספרין בטא
דיון מתוך פורום נוירוכירורגיה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום! אימי עברה הקרנות בחלל הפה עקב גידול שנכרת בלסת, לפני כשנתיים. כיום יש לה כל הזמן נזילות מנחיר אחד באף של נוזל שקוף כשהיא מתכופפת או אוכלת. היא הופנתה לביצוע בדיקת טרנספרין בטא לזיהוי נוזל מוח שדרה CSF. אודה לך אם אוכל לדעת מה משמעות בדיקה זו. מה היא בודקת והאם מדובר בדבר מסוכן? תודה
שלום אופיר הבדיקה מיועדת לאושש או לשלול כי הנוזל הדולף מהנחיר הינו אכן CSF . אם הוא אכן CSF-יש לבצע ניתוח לאיטום הדליפה ,עקב סכנה לזיהום עוצבה חיידקי=מנינגיטיס. אם שלילי-אין צורך בנתוח כזה. הבדיקה איננה כרוכה בסיכון בגין טיב החמר המעורב בבצועה. בברכה .
תודה רבה על התגובה המהירה. ראשית , התכוונתי האם יש ממה ללחשוש מתוצאות בדיקה שכזו או שהיא רק נועדה לשלול או לאשש נוזל CSF שנית, אם נדרש ניתוח לאטימה האם זהו ניתוח מורכב ומסובך והדורש פתיחת גולגולת או בניתוח פשוט יחסית? תודה רבה!!!