האם המוקד גדל?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/06/2006 | 22:26 | מאת: אתי

שלום רב. קיבלתי היום תשובה של בדיקת MRI :בחלק הקדמי של גוף חוליה D12 נמצא מוקד עגול בגודל 2 ס"מ ממלא את כף גובה החוליה.הלוחית העליונה מעט שקועה.בחלק האחורי של קונוס מדולריס נמצא מוקד אליפטיפורמי 6*10*5 מ"מ אשר גורם שקע קל בשק שמאחוריו (תמ' 6 בסדרה 3 ותמ' 14 בסדרה 5,14,13 בסדרה 6).המוקד שבחוליה מתאים להמינגיומה.המוקד שבקונוס לפי עיון מדוקדק נמצא בין סיבי הקאודה העוטפים את תחילת הפילום טרמינל. עליי לציין כי אשתקד ערכתי בדיקה זהה בה האבחון היה:האיזור הקונוס מדולריס בגובה D12 בסדרה T2 מוקד של אות מוגבר (תמ/3/5) יחסית לחוט.בסדרה T1 אות זהה לחוט.המוקד קולט גדוליניום (תמ' 7/5) בקוטר של כ-5 מ"מ. בנוסף אגיד כי מוקד זה קיים כבר מלפני כ-4 שנים. שאלתי היא האם המוקד גדל יחסית לשנה שעברה או שפשוט זוית הצילום השתנתה? מה התשובה אומרת?

לאתי שלום, כדאי שנראה ונשווה הצילומים כיוון שלפי התאור לא ניתן יהיה לתת תשובה מדויקת לגבי צמיחה (או אי צמיחה) של התהליך. בברכה.

27/06/2006 | 23:16 | מאת: דוד סימן טוב

היי עוזי.... הכותב למעשה הינו דוד סימן טוב מטופל שלך... ברצוני לדעת האם לפי התיאור הנ"ל ישנה אפשרות שמדובר באותו מוקד בדיוק ובאותו גודל עליו דובר אשתקד? או שנראה כי יש שינוי בגודלו של המוקד? אשמח לתשובה, דוד

מנהלי פורום נוירוכירורגיה