קריטריונים ל-CT או MRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/06/2006 | 17:11 | מאת: המישהי הותיקה

אני מבקשת לדעת מה הקרירטיונים להפניה לבדיקת CT או MRI בהקשר של בעיות ראש. אני בת 43, מיגרנתית מגיל צעיר (מאובחנת שכזאת רק 3 שנים), סובלת מבלבול רב, בעיות זכרון ועוד וגם בעיות נוירולוגיות שמתבטאות בידיים וברגליים. בחודשיים האחרונים חשה כאילו גוש כלשהו או "שק" נוזלים לוחץ לי בקוקוד ללא הפסקה ולעתים מוסיפים לכאבים. לאחרונה גם התרבו והחמירו מאוד ההתקפים המיגרנתיים. יחד עם זה לחץ הדם שלי תקין (יש לי מכשיר בבית שרכשתי להריונות, וכל פעם כשאני מרגישה לא טוב אני מודדת). ברקע: אמי בת 66, בגיל 52 התגלה אצלה סרטן בגזע המוח, נותחה והיום נכה עקב כך אבל נקיה. אבי, נפטר לפני מספר חודשים, בגיל 65 גם מסרטן שהיה גם במח (אם כי גם בשאר חלקי הגוף ולא ברור אם במח היה המקור או גרורות). חשוב לציין שבדיקות הדם שלי תקינות (נבדקתי שוב השבוע), הכולסטרול והטריגליצרידים וגם הסוכר במצב מעולה וזה למרות שאני מאוד מאוד שמנה. גם הלב שלי במצב מעולה, לפי כל הבדיקות. הנוירולוג הפנה אותי לבדיקת עיניים (פעמים רבות רואה מטושטש או כתמים) ומבחינה זאת הכל תקין (בנוסף לראיה "שש שש") ולבדיקת EEG שאעשה ביום שישי הקרוב. אבל אני חוששת שאני צריכה לבצע גם CT או MRI אבל הקופה לא ששה לשלוח לבדיקות הללו. האם אני צודקת בתחושתי? אם כן איך אוכל להשפיע כדי שאקבל הפניה? ואגב ... היכן מטופלי מכבי תושבי ראשון מבצעים CT או MRI? תודה מראש

שלום רב הקריטריונים לבדיקות דימות של המח מעוצבים בכל מקרה ומקרה עפ"י התרשמות מספור המחלה ומממצאי הבדיקה במקרה שתארת כדאי שתדוני עם הנוירולוג המטפל אודות ההדמייה לתשומת דעתך-ניתן לבצע הדמיית מח גם שלא במסגרת המבטח

20/06/2006 | 13:36 | מאת: המישהי הותיקה

תודה, ולגבי הסיפא - ובמימון מי (אם עושים שלא בהפנית הקופה) האם זה אפשרי גם למי שמתקיים מהבטחת הכנסה? אם זה אפשרי אז איך והיכן באזור ראשון ...

מנהלי פורום נוירוכירורגיה