חולשה בגפיים התחתונות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/06/2006 | 17:58 | מאת: בינימינה

שלום רב, אני בת 40, בריאה בד"כ, סובלת מכאבי גב כמה חודשים. בבדיקות mri בגב נראו מספר ממצאים קטנים שכל אחד מהם יכול לגרום לכאבי גב. הייתי אצל נירולוג והתלוננתי בפניו על כאב וכן חולשה רבה ברגליים. לפעמים אני חשה שקשה לי ללכת ואני "גוררת רגליים" (אם כי לא תמיד). בכל אופן יש לי הרבה פחות כוח ברגליים ממה שהיה לפני שנה. כמו כן יש לי מעט פחות "תחושה" של האזור. גם הידיים כואבות לי אחרי מאמץ ממושך או אינטנסיבי. הניירולוג בדק אותי וסבר שהכוח ברגליים שמור ושהתחושה גם שמורה. לא היו לו המלצות ואם כי היה אדיב מאד, אמר שהבדיקה הנירולוגית תקינה לחלוטין (מלבד היפר רפלקסיה שלדעתו אינה מבטאת חולי).ושאין לי שום בעיה. למרות שהתרשמתי מרצונו לסייע ולמרות שמדובר ברופא רב נסיון, אני עדיין מוטרדת וסובלת מהסימפטומים. מה לדעתך עלי לעשות? בנימינה

לבנימינה שלום, רצוי שתפרטי מה הם אותם ממצאים ב- MRI. כ"כ לצורך השלמת הברור הראשוני יש לבצע EMG ומבחן הולכה עצבית מוטורית לגפיים עליונות ותחתונות. האם בוצעה הדמיה לע"ש צוארי? בברכה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה