המשך טיפול לאחר אי.אמ.גי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/03/2024 | 23:14 | מאת: דורי

ב"ה בעקבות נפילה מגובה רב (שבר בקרסול וכו') התחלתי להרגיש נימולים חדים מאד וחוסר תחושתיות בידיים וברגליים ביום ובלילה. נפלה לי כוס מהיד, פחות מרגיש חום. ברגל כאילו נגררת. האורתופד הפנה אותי לבדיקת איאמגי שסיכומו היה: בידיים: עדות לתסמונת התעלה הקרפלית משני הצדדים: מימין : בצורה יחסית קלה. משמאל: בצורה בינונית. ברגליים: עדות לפגיעה שורשית L4-S1 משני הצדדים. מי אמור להמשיך את הטיפול? לבקש הפנייה לנוירולוג (ואם כן האם צריך תת תחום של נוירולוגיה?) האם אורתופד יודע? אציין כי בדיקת האיאםגי הייתה מהירה מאד כ 10 דקות לכל מטופל, רק בדיקה טכנית ללא שאלות ובירורים. הקטע העצוב שהאורתופד (שהוא פרופסור) בתחילה לא רצה לתת הפנייה כי לא יראו כלום והייתי צריך להפציר בו ואכן ראו את הנ"ל בכל ארבעת הגפיים. תודה רבה!

לדורי בוקר טוב, נדרשת כרגע השלמת אבחון,לפני שמחליטים מה הטיפול המשתמע. אתה צריך להסתייע באורטופד מומחה לעמוד שדרה או ב וירוכירורג. הבדיקה הראשונה הנדרשת היא הדמיית MRI לעמוד שדרה צווארי. תוצאות הEMGשבצעת אינן תורמות מהותית להבנת מצבך.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה