היקף ראש נמוך, גובה נמוך

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/03/2024 | 02:09 | מאת: שי

שלום ד"ר תודה רבה על זמנך, בני יוסף בן שנה ושלושה חודשים תוצאות טיפת חלב: היקף ראש: אחוזון 2.1 אורך: אחוזון 6.2 משקל: אחוזון 66.5 משקל - אורך: אחוזון 92.7 היקף הראש נע מסביב לאחוזון ה-3 מאז הלידה לפעמים מעל ולפעמים גם מתחת. האורך נע בערך באמצע בין אחוזון ה-15 לאחוזון ה-3 מאז הלידה נראה כמעט קבוע. המשקל נע קבוע באיזור אחוזון ה-15 עד גיל 8 חודשים בבדיקה האחרונה בשנה ושלוש קפץ ל-66. הייתי דוחף לו הרבה מטרנה והתחיל לאכול לאחרונה. ברזל התחלתי לתת לו לפני חודשיים מסודר כי אובחן עם קצת אנמיה. הילד עומד והולך עם הליכון ושולחנות אבל עדיין לא עצמאי, צוחק, אוכל דברים יפה ומשחק. לעיתים אני חושב שהבטן שלו נפוחה מעט מדיי ובעבר כשראה רופאים דיווחו שהכבד מעט נפוח. מה הד"ר חושב? האם יש בעיה? שוב תודה! שי

07/03/2024 | 02:16 | מאת: שי

שכחתי לציין שכשנולד ובחודשים הראשונים העורף של הגולגולת היה שטוח מאד במיוחד בצד אחד. עם הזמן ועם לשים אותו על הבטן השתפר מאד עדיין קצת ניכר אם מסתכלים טוב.

מומלצת בדיקה במרפאה להתפתחות הילד ושל נוירולוג ילדים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה