פענוח סיטי מוח לחוץ מאוד!!

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/03/2024 | 17:52 | מאת: אלי

אשמח בבקשה למענה אני לחוץ מאוד מה זה אומר מה אני אמור לעשות ? תודה רבה מראש הודגם כלי דם מורחב פריטאלי משמאל ובקרן האוקצפטאלית מאותו צד - DVA? מרכיבי הגומה האחורית ללא סטיות. המעבר הקרניו-צרביקלי תקין. קו האמצע שמור. מערכת החדרים במנח מרכזי. ללא עדות לאפקט מסה. ללא עדות לדמם תוך גולגולתי. ללא עדות להעשרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגודי. איוורור תקין של מערות הפנים. המבנה הגרמי שמור. לסיכום : ללא ממצא מוחי חריף

ערב טוב אלי, *אינני רואה הצדקה להיותך מודאג *הממצא המתואר קרוב לודאי מולד. הוא איננו דורש ניתוח או טיפול אחר. אם תשלים מידע מדוע בוצעה ההדמייה ותעביר לעיוני פענוחה ע״י מכון ההדמייה יתכן שאוכל להתייחס ביתר פירוט

01/03/2024 | 18:41 | מאת: אלי

תודה רבה דוקטור על המענה המהיר . חוויתי בל פיצאליס לפני כחודשיים ומאז היו לי כאבי ראש ולכן ביקשתי לעשות ct. הראייה שלי נעשתה מטושטשת מידי פעם לכמה שניות . וגם הרגשתי מידי פעם בלבול (אמרו לי שזה בגלל הסטרואידים) לא כל כך הבנתי מה הכוונה להעביר את הפענוח של ההדמייה העברתי את הסיכום במלואו שוב תודה רבה רבה

*להעביר פענוח הדמייה=המכתב הרשמי החתום ע״י רופאשקבלת ממכון ההדמייה בו מפורטים ממצאיה ושממנו כנראה העתקת חלקית את סכום ממצאיה שהדאיגו אותך *אף אחת מתלונותיך איננה מוסברת על ידי ממצאי ההדמייה להמשך בירור ואו טיפול בתלונותיך מומלץ ייעוץ נוירולוג.

02/03/2024 | 08:16 | מאת: אלי

הבדיקה בוצעה במאר סניף: Ashdar בתאריך: 22/02/2024 להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של המוח: הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי מסוג Omnipaque. הסיבה לביצוע הבדיקה- בירור גושים תת-לסתיים. הלסת לא נסרקה בפרוטוקול הנ"ל. הודגם כלי דם מורחב פריטאלי משמאל ובקרן האוקצפטאלית מאותו צד - DVA? מרכיבי הגומה האחורית ללא סטיות. המעבר הקרניו-צרביקלי תקין. קו האמצע שמור. מערכת החדריםבמנח מרכזי. ללא עדות לאפקט מסה. ללא עדות לדמם תוך גולגולתי. ללא עדות להעשרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגודי. איוורור תקין של מערות הפנים. המבנה הגרמי שמור. לסיכום : ללא ממצא מוחי חריף. (1,2,0 ,0) תודה על הפניית הנבדק ובברכה, פוענח ע"י: ד"ר בורודצקי ולדימיר מ.ר 120118 מומחה לרדיולוגיה אבחנתית מ.ר.מ36517 הוקלד ע"י: סלוק מעין מזל התשובה חתומה אלקטרונית ע"י הרדיולוג/ית המפענח/ת **האם לדעתך דוקטור אני צריך להמשיך בירור והאם יש סיבה לדאגה?

לאלי בוקר טוב, תודה על 2 השלמות המידע. אשר לממצאי ה-CT-אין צורך בבירור נוסף. אשר לתלונותיך שאינן מוסברות ע״י ממצאי ה-CT-מומלץ להגיע לבדיקה וייעוץ מאבחן אצל נוירולוג. סופ״ש נעים

02/03/2024 | 08:45 | מאת: אלי

אני מודה לך מאוד

מנהלי פורום נוירוכירורגיה