אולטרסאונד עמוד שדרה לתינוק

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/02/2024 | 12:21 | מאת: אמא מודאגת

שלום , נשלחנו לאולטרסאונד עמוד שדרה תוצאות :הודגם מקטע מתני סקארלי בעל מבנה סונוגרפי תקין, כולל תנודתיות פיזיולגית עם הנשימה, סיומת חוט השדרה בגובה תקין ,אין עדות לפיסטולה וגובה הקונוס L2 נרשם שהבדיקה תקינה אך קראתי שרשמת שהגובה אמור להיות L1 אז מה זה אומר ?

מה גיל התינוק?

14/02/2024 | 13:04 | מאת: אמא מודאגת

בזמן הבדיקה פחות משבועיים , כיום תכף 5 חודשים

ההתפתחות תקינה: בגיל זה-תקין עם המשך הגדילה-צמיחה הסיומת של החוט תהגר לרוב כלפי מעלה עד L1

14/02/2024 | 13:18 | מאת: אמא מודאגת

ההתפתחות אכן תקינה , האם עליי לבצע מעקב או אולטרסאונד חוזר ?או שבמידה וההתפתחות תקינה אין צורך ? אז אתה אומר בעצם שזה עוד צפוי לעלות גם בחודשים שהראשונים לחיים ולא רק בתקופה העוברית?

* עליך לבדוק אותו כעת במרפאה להתפתחות הילד ועוד פעמיים מידי כ-3 חדשים *אם ההתפתחות תקינה אין צורך לחזור על US

14/02/2024 | 13:37 | מאת: אמא מודאגת

מה הכוונה למרפאה להתפתחות הילד? רופא התפתחות של טיפת חלב ?

לא. בכל איזור יש מרפאה או מרכז להתפתחות הילד

14/02/2024 | 13:48 | מאת: אמא מודאגת

הכוונה של הקופת חולים? איזה רופא אמור לבדוק?

לקבל מהקופה הפנייה לבדיקה במרפאה או מרכז להתפתחות הילד.

14/02/2024 | 13:55 | מאת: אמא מודאגת

אוקיי תודה לך על המענה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה