בדיקת mri שבעקבות איבוד הכרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/02/2024 | 09:19 | מאת: דינה

שלום דר', אני בת 62, לפני 4 חודשים איבדתי הכרה בשירותים כשקמתי להתפנות לפנות בוקר, רופא משפחה שלח אותי לסדרת בדיקות (סינקופה), כך הוא ציין עשיתי mri ראש כחלק מהבדיקות הבדיקה בוצעה בסדרות DWI, SWI, T2 ובשקלול T1 ובמישורים שונים לפני ואחרי הזרקת גדוליניום הממצאים הם: חדרי המוח הציסטרנות , הפיסורות והחריצים בגודל צורה ומיקום תקינים מוקד באות גבוה בסדרות T2 בחומר הלבן סובקורטיקלי פרונטלי מימין ללא עיכוב בדיפוזיה או האדרה, מוקד בלתי ספציפי יתר החומר האפור והלבן במיקום אותות תקינים אין עדות למוקדי דיפוזיה מעוכבת, אין עדות למוקדי דמם חריפים או כרוניים, אין הגברה פתולוגית תוך מוחית לאחר הזרקת גדוליניום, מודגמים סימני זרימה בכלי דם הגדולים התוך גולגלתיים, ארובות, סינוסים פראנזאלים , תאי מסטואיד ועצמות הגולגולת בגדר התקין, סיכום: מוקד בודד בלתי ספציפי בחומר הלבן פרונטלי מימין , פרט לכך מבנה המוח הגדר הנורמה אודה לעזרתך, מה המשמעות של מוקד בודד בלתי ספציפי בחומר הלבן פרונטלי מימין התור לרופא נוירולוג רק בעוד חודש

הנושא בתחום הנוירולוגי ומומלץ בהתאם על בדיקת וייעוץ נוירולוג הממצא עליו את שואלת איננו מדאיג, איננו דחוף לטיפול כלשהו . קרוב לודאי חסר משמעות

11/02/2024 | 11:38 | מאת: דינה

תודה רבה דר' על המענה המהיר הרגעת אותי תודה שיש פורום שנותן מענה לשאלות הפונים, אני אפנה לנורוילוג, אך התור רק בעוד חודש אז אני מבינה מתשובתך שזה לא דחוף ויכול להמתין חודש

נכון

מנהלי פורום נוירוכירורגיה