פענוח CT לאחר ניתוח להוצאת מנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/02/2024 | 17:10 | מאת: נעה

היי אשמח להבין מה למעשה כתוב בפענוח CT אני חודש אחרי ניתוח להוצאת מנינגיומה. בימים האחרונים כאבי ראש חזקים שמתגברים באזור הניתוח (ימין)וכאבים חזקים באוזן ימין,מידי פעם מרגישה שהאוזן נאטמת ולא שומעת בה. א.א.ג אמר שהכל תקין מבחינתו ולבצע MRI ע״מ להבין מה הבעיה. ניגשתי למיון שם הוחלט על ביצוע CT ללא חומר ניגוד תשובת הCT: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.בוצעו שיחזורים במישורים קורונלי וסגיטלי. ברקע: מצב לאחר התערבות ניתוחית נוירוכירוגית להסרת מננגיומה מימין )לפני כחודש(. סיבת ההפניה: כאב ראש. השוואה: ללא בדיקןות CT/MRI מוח קודמות להשוואה. ממצאים: ---------- ללא עדות לדימום תוך גולגולתי או אפקט מסה. קו האמצע שמור. מצב לאחר קראניוטומיה פריאטלית מימין. אזור מעט היפודנסי במיטת הניתוח ייתכן ‏CT ראש\מוח, ללא חומר ניגוד סודי רפואי ממצאי בדיקה טומוגרפיה ממוחשבת CT - ומייצג שינויים פרינכמטיים פוסט-ניתוחיים. קיימת מגבלה בהערכה מדויקת של האזור בבדיקה הנוכחית אשר בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד דרך הוריד. חדרי המוח והציסטרנות בגודל, צורה ומיקום תקינים. עיבוי רירית קל ברוב מערות הפנים. המלצה: המשך מעקב ובירור לפי שיקול נוירולוגי.

ערב טוה נועה, הומלץ על הדמיית MRI מח לבירור תסמיניך לאחר הניתוח יתר על כן ,הדמיית ה-CT שבוצעה עתה נעשתה ללא הזרקת חומר ניגוד. נתונים אלה אינם מאפשרים התייחסות מבוססת עובדות לאלתך

26/02/2024 | 17:45 | מאת: נועה

תודה על המענה דוקטור. בוצע MRI ממתינה לתשובות. האם יכולה להיות בצקת אחרי חודשיים מהניתוח? אני עם כאבים בכל הצד הימני מרגישה נפיחות וכאילו שמשהו מבפנים מותח/מושך את העור. יש לך רעיון מה זה יכול להיות?

ערב טוב נועה הבדיקה המתאימה להערכה בתר-ניתוחית היא MRI ללא ועם חומר ניגוד הבדיקה השנייה באיכותה היא CT ללא ועם חומר ניגוד. לכן ערכה של ההדמייה שהצעת בחדר מיון מועט

29/02/2024 | 09:03 | מאת: נועה

היי דוקטור קיבלתי הבוקר תשובה של MRI אודה להסבר מה זה אומר והאם יש קשר לכאבים שאני מתלוננת עליהם? ממצאים: מודגמים שינויים ניתוחיים חדשים פרונטלית ימנית. קיימת מלציה ברקמת המח. האדרה לאורך השוליים של המלציה וגם לאורך השוליים של הקרניוטומיה. התעבות רירית בסינוסים האתמואידלים ופרונטלי מימין בעיקר חדש מאז הבדיקה הקודמת. ללא בצקת. ללא הגבלה בדיפוזיה. לציין שרידי דימום קלים במיטת הניתוח פרונטלית ימנית

השינויים הבתר ניתוחיים טעונים דיון עם המומחה המנתח שללא ספק מבין משמעותם גם לאור העשייה הניתוחית

29/02/2024 | 12:35 | מאת: נועה

תודה דוקטור תוכל רק להסביר לי מה זה אומר עד שאמצא אליו תור? האם צריך להגיע אליו בהקדם או שאין דחיפות? אני ממש אשמח להסבר תודה רבה

אם תפגשי אי ע אתנול או בעוד מה שבועיים או בעוד 6 שבועות:לא קריטי. הסברים במרקם הוירטואלי כאן נראים לי חלולים ולא חיוניים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה