פענוח mri ראש של אימי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

25/10/2023 | 18:15 | מאת: שני בנין

היי, אימי בת 68 עברה mri ראש בעקבות כאבים חזקים בראש והצוואר בחודשים האחרונים, והתגלו ממצאים חריגים המעידים על מפרצת וחסימה. אני ממש בחרדה ולחץ שזה מצב מסכן חיים. אודה לעזרה בפענוח :”אנוריזמה של הקרוטיד הפנימי הדיסטלי משמאל כ 8*13, 14 מ״מ. נראה שהאנוריזמה נובעת מהקרוטיד הקברנוזי אבל מומלץ cta להערכה יותר מדויקת. בנוסף אות זרימה קטועה של קטע m1 הדיסטלי של ה mca משמאל. יתכן חסימה כרונית? ללא ממצאים פתולוגיים משמעותיים בפרנכימת המוח״ האם במצב כזה היא תצטרך ניתוח לטיפול במפרצת? האם יש סכנה ממשית לדימום מוחי? אודה לתשובתך אני ממש בלחץ

ערב טוב שני, תת ההתמחות הנדרשת עבור אימך כעת, היא מומחה אנדו-וסקולרי : הטיפולים המתבצעים על ידו אינם ניתוח אלא עי צנתור,יתכן עם החדרת תומכן תוך עורקי-stent במהלך הצנתור. ממליץ על ייעוץ עי פרופ חוסה כהן בהדסה עין-כרם או עי דר שמעון מימון באיזור המרכז . הייעוץ אמור לתת מענה לשני הממצאים המתוארים

25/10/2023 | 19:31 | מאת: שני

להערכתך אכן יהיה צורך בצנתור לצורך סגירת המפרצת?

מנהלי פורום נוירוכירורגיה