Us עמוד שדרה בעקבות us ירכיים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

29/09/2023 | 13:33 | מאת: לירון

היי קיבלתי תוצאה של us עמוד שדרה בעקבות שקע בזנב העצם גיל התינוק בבדיקה 6 שבועות אציין כי נולד בקיסרי - מצב עכוז תינוק iugr לפי ספירת גופי החוליות מלמטה הקונוס מסתיים בגובה L2 שליש אמצעי תחתון גבולי והשק הדורלי מסתיים בגובה s2-s3 שרשי הקאודה בעלי פולסטיליות תקינה לא נצפו גוש או ליפומה פילרית ברורה לא נראה חיבור בין הרקמות התת עוריות לשק הדורלי האם תקין ? יש מקום לדאגה ?

היי לירון, הפענוח המצוטט של בדיקת ה-US איננו מדגים ממצא חולני,חורג או טעון המשך בירור מאבחן. מומלץ מעקב שגרתי בטיפת חלב ובמקביל הערכה התפתחותית במרפאה להתפתחות הילד. ככל שיעלה אחור התפתחותי במעקב זה יהיה צורך בהערכת מצב ואבחון מדוייקת יותר מ-US

29/09/2023 | 14:24 | מאת: לירון

תודה רבה ! שבת שלום וחג שמח

מנהלי פורום נוירוכירורגיה