עזרה בבקשה.

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/09/2023 | 08:39 | מאת: לי

היי. כתבתי כאן בעבר, בת 29 בריאה בדרכ. סובלת כשנה בערך מטינטון פועם באוזן שמאל אשר משתנה בשינוי תנוחות . עקב כך עברתי בחודש פברואר בדיקת mri מוח ותעלות שמע תקינה. בדיקת שמיעה תקינה. ספירת דם תקינה. דופלר עורקי צוואר תקין. לפני שנה וחצי עשיתי סיטי צוואר פנימי בגלל שקד שלישי שיצא תקין ורשום בו שכלי הדם הגדולים הודגמו תקינים. הנוירולוג ביקש שאעשה סיטי אנגיו ראש צוואר. התחלתי לקרוא בגוגל ולחשוש ממש ממש מAvm אבל הבנתי שזה מצב מולד, ואם חס וחלילה היה האם היו אמורים להבחין בזה בMri? מציינת שביצעתי גם לפני כ8 שנים mri מוח בגלל סחרחורות שהיה תקין וגם הmri האחרון בפברואר 2023. האם יש לי סיבה כלשהי לחשוש מAvm? למה הנוירולוג בכל זאת ביקש את הבדיקה הזו? אני ממש חוששת וזה מדיר שינה מעיני, אני אמא ל2 ילדים קטנים ….. רוצה להוסיף כי את הבדיקת mri לפני 8 שנים ביצעתי באסותא רמת החייל, ואת הבדיקה בפברואר 23 ביצעתי בוולפסון ובשתיהן לא צוין Avm כלשהו באזור המוח, הרופא קצת הלחיץ אותי ואמר שחשוב מי מפענח את הבדיקה ולא ממליץ על בי״ח ציבורי (אבל הבדיקה כבר נעשתה כמובן). יש מצב שפספסו לי Avm? תודה על תשובתך.

23/09/2023 | 19:50 | מאת: לי

…..

ערב טוב לי, ההדמיות שהתבצעו עד כה הופכות את הסיכוי להחמצת AVM לנמוך ביותר. תלונתך הבסיסית על טנטון פועם באוזן שמאל טרם זכתה לאבחון מלא :לכן מומלץ ייעוץ מאבחן משלים במרפאת טנטון באיכילוב או במרפאת טנטון שלישונית ברמב״ם , חיפה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה