תוצאות MRI עמוד שידרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/09/2023 | 17:02 | מאת: אלון

הי, אני חייל בן 20 שסובל מכאבים בגב. עשיתי בדיקת M.R.I להלן התשובות מה אתה חושב על התשובות? ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. קיים יישור קל לרדוזיס צווארי. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. החוט באות, סיומת ועובי תקינים. בצקת והאדרה דיפוזית קלה לאורך רצועות בין זיזים אחוריים בע"ש גבי-תחתון - האם כביטי לשינויים אינפלמטורים מסוג אנדזיטיס. בסריקת לוקלייזר(. C2 מודגמת לומבריזציה של הסקרום )הספירה נעשתה מגובה בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: בגדר הנורמה. - L1-L2 בגדר הנורמה. -L2-L3 בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב סוב ארטיקולרי מימין קל. -L3-L4 בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב סוב ארטיקולרי דו"צ יותר מימין, לחץ על קדמת השק הדוראלי ועל העצב ההיקפי הימני, -L4-L5 היצרות של תעלת השורש מימין. שינויים ספונדילארטרוטיים קלים במפרקים פצטלים. בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב סוב ארטיקולרי דו"צ, לחץ על העצבים הפורמינלים לקדמת השק הדוראלי, היצרות קלה -L5-S1 של תעלת השידרה ותעלות השורש. שינויים דגנרטיבים במפרקים סקרו-איליאקלים. התרשמות:שינויים דיסקופתיים ודגנרטיביים לאורך עמוד השדרה המותני, רושם לשינויים אינפלמטורטים מסוג אנתזיטיס עם מעורבות של רצועות בין ומעל זיזים אחוריים בגב התחתון. רב תודות

ערב טוב אלון, כדי להשיג הבנת מצבך *נדרש פירוט תסמיניך וחומרה יחסית של כל אחד מיהם *נדרשת בדיקתך-נוירו-אורטופדית *נדרש אז עיון בהדמיית ה-MRI +הקבלת ממצאיה לשני הנ״ל

מנהלי פורום נוירוכירורגיה