היסטיוציטוזיס lch וניתוח גולגולת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/09/2023 | 15:14 | מאת: דניאל

שלום רב דוקטור נכבד, בני בן ה 30 אובחן לאחרונה במחלה הנדירה ההמטולוגית שבנדון. לאחר ברור מקיף עלה כי הנגע קיים הגולגולת בלבד, בחלק האחורי. ההמטולוג סבור כי בגלל גודל הנגע הליטי (כ 6 ס"מ) ניתוח אינו אפשרי. הנגע לא חדר למוח. ברשותך שתי שאלות; 1.בהנחה שהניתוח אפשרי מבחינת המוח, האם יש גודל גולגול. מסויים שממנו לא מנתחים/מסירים? 2.מהן ההשפעות המאוחרות האפשריות של הקרנות לגולגולת. חן חן לאדוני

לדניאל שלום, *היסטיוציטוזיס כפי שבודאי ידוע לך הוא שם כולל לקבוצת מחלות. *היסטיוציטוזיס מסוג lch נדירה עוד יותר וגם היא מורכת מיותר מדפוס נגע יחיד. *נגע lch יחיד בגולגולת איננו בהכרח טעון טיפול בכל מקרה ומקרה. *שאלתך בתייחס למימדי הנגע הגולגולתי שתארת ולהתכנות ניתוח: אין גודל מוגדר שעד אליו ניתן לנתח ומעליו לא ניתן לנתח. *השאלה העיקרית להבנתי היא מה מידת פעילות הנגע היחיד ,מה תסמיניו של בנך ומה כלול בבירור המקיף שציינת. *כדי להתייחס פרטנית עלי לעיין בהדמייה ובמפרט נתוני עזרי האבחון שננקטו.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה