אשמח לעזרה בבקשה לגבי כאבי ראש ואבחון MRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/09/2023 | 22:35 | מאת: תום

שלום וברכה, הבן שלי בן 17 סובל מכאבי ראש כבר מספר שנים ולאחרונה ניכר שיש החמרה בכאבי ראש הן בעוצמה והן תקופה של מספר ימים וחוזר חלילה.אציין שהכדורים אינם עוזרים לו לדבריו משמעותית... לאחר בדיקה אצל נורולוגית הופנה לניוכירוג שהסביר שיש לו ע"פי ה-MRI הראשון שעשה שהמוח הקטן נמוך מהמיקום אבל לא תמיד עושים בשלב זה משהו והוא הפנה את הבן שלי לעוד 3 צילומי MRI. הרוב מובן לי אך משהו קצת מטריד אותי ומנסה להבין האם יש קשר לתחושת ההחמרה. מצרף את אחת הבדיקות שכתוב כך: להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד שדרה צווארי: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE ,SE בשקלול 2T 1,T במישור סגיטלי ואקסיאלי. פרטים קליניים: בשאלה של סירינקס. באזור המעבר הקרניו-צרביקלי טונסילים במנח גבולי. במנח האקסיאלי מודגם מוקד היפראינטנסי במדולה, אינו מודגם בבירור במנחים הסגיטלים. סיגנל שמור מלשד החוליות. סיגנל שמור מנוקלאוס הדיסקיות. סריקת 3C2-C - ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. סריקת 4C3-C - ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. סריקת 5C4-C - ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. סריקת 6C5-C - ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. סריקת 7C6-C - ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. סריקת 1D7-C - ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. בסיכום: לא הודגם אות חריג בחוט הצווארי. באזור המעבר הקרניו-צרביקלי טונסילים במנח גבולי. (מה הכוונה במנח גבולי....) במנח האקסיאלי מודגם מוקד היפראינטנסי במדולה, אינו מודגם בבירור במנחים הסגיטלים. (מה הכוונה אינו מודגם בבירור וכו')... סיגנל שמור מלשד החוליות. אודה בבקשה הסבר על כך עד כמה שניתן. בתודה מראש.

ערב טוב תום, *שקדי המוחון אמורים להמצא בתוך הגולגולת ולא לחרוג מהנקב הגדול- האיזור בו הגולגולת הסתיימה והשלד הצווארי מתחיל. *שקדי מוחון במנח גבולי מציין כי החלק הנמוך ביותר של המוחון =שקדי המוחון מונחים בגבול הנקב הגדול ותחילת השלד הצווארי *אם הם היו חורגים ומגיעים נמוך יותר לאורך השלד הצווארי העליון-היה מתקיים סינדרום על שם CHIARI אשר עשוי להסביר כאבי הראש. יתכן שבמצבי מאמץ הם חורגים מהנקב הגדול,לוחצים על פסגת חוט השדרה הצווארי וגורמים לכאבי ראש. *שאר ה-MRI הצווארי-תקין. *האות החורג במדולה=במוח המאורך טעון עיון בMRI כדי לאפשר התייחסות למשמעותו ככל שקיימת CHIARI

מנהלי פורום נוירוכירורגיה