סירינקס - עקצוצים והתעייפות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/08/2023 | 10:20 | מאת: אריק

ד"ר שלום, הנני בן 27, סובל מזה כשנה מעקצוצים באים והולכים וסוג של התעייפות של יד ורגל ימין. בנוסף ישנה רדימות של אזור העורף והשכמות, גם כן בא והולך. ביצעתי MRI עמ"ש בחשד לטרשת נפוצה, אך התוצאות הדגימו: "סירינקס בקוטר מקסימאלי עד כ - 2 מ"מ לאורך כ - 28 מ"מ בחוט השדרה הגבי האמצעי, הדגשה של תעלה מרכזית מעל ומתחת לגובה הסירינקס." מעבר לכך, הבדיקה תקינה לחלוטין. האם מדובר בממצא מסוכן? האם מדובר בממצא גדול או קטן? מהן האפשרויות הטיפוליות? תודה מראש!

לאריק שלום, האם הבדיקה בוצעה עם הזרקת חומר ניגוד לוריד? איזה איזור של עמוד השדרה נבדק ב-MRI? אתה יכול להעביר לי בווטסאפ את פענוח הבדיקה שם יהיה לי מענה על שתי שאלותי 0542-291046 בהמשך אתייחס

לאריק, לאחר עיון בהדמיות המייצגות+פענוח ההדמייה שהעברת: *הסירינגס בממדיו הנוכחיים איננו מסוכן, *איננו דורש עתה שיקול התערבות ניתוחית,או טיפול אחר. *במידה ולא עברת חבלה גבית בעבר או לאחרונה -בהחלט סביר להניח שהוא ממצא מולד. *הוא כלל איננו מסביר את תלונותיך, בעיקר כיוון שתלונות המתייחסות ליד ימין , לכתפיים ולעורף-מיקורן איננו בסירינגס ואינן נובעות מחט השדרה הגבי, אלא אפשרי תיאורטית מפגיעה בחוט השדרה הצווארי . *חוט השדרה הצווארי שלך כפי שראיתי בהדמייה-תקין. לכן ״עולים קומה״לאיזור המוח, *המלצתי כרגע: בדיקה נוירולוגית חוזרת הדמיית MRI מוח,ללא ועם הזרקת חומר ניגוד. טיפול ייגזר לאחר השלמת האבחון.

23/08/2023 | 22:58 | מאת: אריק

ד"ר ולד שלום, ראשית שוב תודה על המענה המהיר. בהמלצתך בוצע mri מוח אשר הדגים את הממצא הבא: "מלפורמציה וסקולרית מסוג DVAאוקסיפיטלי משמאל." האם הממצא הנ"ל יכול לגרום לסימפטומים המתוארים לעיל (עקצוצים וחולשה בפלג גוף ימין)? תודה מראש.

לאריק ערב טוב, *לא *מלפורמציה מסוג DVA היא מולדת איננה מהווה סיכון לדמם כמלפורמציות וסקולריות אחרותאיננה אחראית למגבלות תפקודיות. איננה טעונה ניתוח ו-או טיפול אחר

מנהלי פורום נוירוכירורגיה