פענוח תוצאות MRI מוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/08/2023 | 08:32 | מאת: דנה

אני בת 49, ביצעתי את הבדיקה עקב ארוע שלא ברור אם היה מיגרנה אאורטית או ארוע מוחי. התוצאות: מצאים: חדרים, חריצים וציסטרנות בגודל תקין. מספר לא רב של מוקדי אות מוגבר בחומר הלבן המוחי באזור סב קורטיקלי פרונטלי דו"צ. המוקדים לא חיוביים בדיפוזיה, לא מתאדרים. ללא מוקדי נזק בגרעיני הבסיס, תלמוס, וכן ללא מוקדי נזק במוחון ובגזע המוח. אין עדות לאותות חריגים ב-SWI. ללא גוש סופרה סלרי. האוכף במימדים תקינים. סיכום: מספר מצומצם של מוקדי נזק בחומר הלבן המוחי, לא ספציפיים במראה. פרט לכך, סריקה תקינה של המוח, המוחון וגזע המוח. ללא עדות לתהליך תופס מקום. ללא עדות לאזור עם רסטריקציה חיובית בדיפוזיה. כמובן מנסה להבין מה משמעות מוקדי הנזק. תודה רבה.

לדנה בוקר טוב. *רב ההדמייה בגדר התקין. *אני מעריך שהתכוונת למיגרנה אופטית. *המוקדים המתוארים בחומר הלבן אינם אבחנתיים ואינם מסבירים את תסמיניך. *המלצתי להמשך בירור מאבחן : ייעוץ נוירואופטלמולוגי בשאלת המיגרנה וייעוץ נוירולוגי מקביל

מנהלי פורום נוירוכירורגיה