ילד בן 8 כאב ראש והקאות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/08/2023 | 23:50 | מאת: עינבל

ערב טוב עשינו בדיקת mri ראש לאחר מס פעמים של כאבי ראש שנלווה עם הקאה אודה מאוד לדעת מה אומר mri הרחבה של חלל csf אחורי למוחון,במקום ראשון מגה ציסטרנה מגנה,באבחנה מבדלת ציסטה ארכנואידלית, אם כי פחות סביר עקב ארטיפקט זרימה ער בתוכה.מוקד אות פתלוגי בלתי ספציפי בחומר הלבן בצנטרום סמיאובלה מימין,קרוב לוודאי מוקדם נזק ישן,אם זאת עפ"י הקליניקה לשקול האם דרוש מעקב על מנת לוודא יציבות בני בן 8 הוא ילד עם עיכוב התפתחותי אשמח לדעתך תודה ושבוע טוב ומבורך

לענבל שלום, *הממצא בתחתית המח האחורית הוא ממצא מולד תאורו עי המפענח איננו תואם אבחנה שהממצא מחלתי או שדורש טיפול ניתוחי או אחר . *האות המתואר בחומר הלבן איננו מסביר התקפי כאב ראש עם הקאה. אני ממליץ על ייעוץ מאבחן עי נוירולוג ילדים.

15/08/2023 | 10:23 | מאת: עינבל

בוקר טוב לפני הכול תודה רבה על תשובתך רציתי לשאול כתבת"*האות המתואר בחומר הלבן איננו מסביר התקפי ראש מה הכוונה האות בחומר הלבן? מה זה אודה לתשובתך בשנית יום טוב

מנהלי פורום נוירוכירורגיה