שאלות לגבי פרוצדורה כירורגית ואבחנה בילד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/08/2023 | 15:40 | מאת: אמא

היי 1. האם זה נכון שיש מצבים של יתר לחץ תוך גולגולתי בפעוטות שעובר לבד תוך שנה שנתיים, ולעיתים ניקור מותני אחד מקל על זה? 2. זה נכון גם לגיל יותר בוגר, 6-8? שניקור יעזור לפתור את זה ביחוד שזה התחיח בינקות ולא בוצע לו ניקור מאז? 3. אני מאוד מבולבלת מנושא הניקור. הילד מסוגל כמה שבועות לתפקד רגיל ואז מתעורר בלי יכולת לראות אור כעבור כמה שעות הקאות בלתי פוסקות וכאבי תופת במצח מעל העיניים לא מצליח לשכב לאחור ימים שלמים ואחרי שינה זה רק מתגבר ו ששום תרופה לא מצליחה למנוע או להפסיק כולל טרימפנטינים חזקים וכו, עירוי זופרן. זה פשוט מגיע ולא מרפה במשך ימים. בדקו הכל הדמיות כולל עיניים תקין. כשהוא ישן בישיבה זה לאט לאט נרגע אחרי כמה ימים. אני די בטוחה שיש לו IIH. אז עכשיו כשרוצים לבצע ניקור - האם עדיף לבצע בזמן סוער כזה של התקפה או בין התקפות? קראתי שבזמן התקפה יש סיכונים כי ההתאוששות קשה גם ככה ושנית שבמילא יש IIH גבוה כתוצאה מהכאבים וההקאות ולאו דווקא ממצב קבוע?!? אני מעדיפה לבצע לו בין התקפות כשהוא לא כאוב, כשהוא מסוגל לשהות באור ולא בחושך והכי חשוב, שמי שמבצע את הניקור רופא מומחה. השאלה היא האם csf יכול להתנהג אחרת לגמרי בהתקפה ומחוץ להתקפה כדי שלא תהיה תוצאת false. לכאן או לשם? 4. איך יודעים איזה מינון לתתדיאמוקס, אני שומעת על תוצאות שונות של לחץ מוגבר מניקור אבל אין באמת דרך לדעת אם זה יעיל או מוגזם כשאין משהו כמו פפילדמה נכון? יש רופא שהציע לרשום לו דיאמוקס ולראות אם יש השפעה על דיאמוקס, אז השאלה למה לעשות ניקור? תודה הבן שלי וכל החיים שלו סביב הדבר הזה ואני רק רוצה למצוא לזה פיתרון במינימום כאב וסיבוכים.

ערב טוב, פנית בעבר הנושא המועלה שוב. בנוסח פנייתך עתה: 1-לא 2-לא 3 ו-4 אינני יודע

מנהלי פורום נוירוכירורגיה