בליטה באזור העורף ילדה בת 14

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/07/2023 | 09:42 | מאת: מרק

שלום רב, בת שלי בת 14 הרגישה בליטה באזור העורף בגולגולת באמצע בגודל כ- 1 ס"מ.מדובר על בליטה קשה כמו עצם ללא כאבים . נבדקה אצל רופא ילדים וחושב שכנראה מדובר על מבנה גרמי, אבל בגלל שילדה מוטרדת מזה שלח אותה לצילום רנטגן. היום בוצע צילום. להלן פענוח: מבנה גרמי שמור פרט לבליטה גרמית קטנה באזור אוקסיפיטלי תחתון - אקזוסטוזיס קרוב לוודאי. מה זה אומר? האם יש סיבה לדאגה? האם נדרש בירור נוסף?

שלום מרק, בתשובה לשאלותיך: לא מעורר דאגה לא דורש בירור נוסף רופא הילדים צודק:מדובר במבנה גרמי מולד. שמו בעגה מקצועית external occipital protruberance=בלט העורף החיצון.. המשך יום נעים🌝

30/07/2023 | 12:22 | מאת: מרק

תודה רבה על תשובתך! האם יש משמעות למה שכתוב בפענוח - אקזוסטוזיס או שזה אותו מושג ל"בלט העורף החיצון" תודה רבה

אין לי מה להוסיף על תשובתי המקורית לפנייתך

מנהלי פורום נוירוכירורגיה