בעיות בצוואר וידיים שמחמירות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/07/2023 | 14:31 | מאת: יוני

שלום, במשך החצי שנה - שנה האחרונה יש החמרה. אני נופל בתדירות גבוהה יותר ביחס לכל החיים. חפצים נופלים הרבה מיד שמאל ולא רק. קיימות רעידות וקפיצות שרירים. כאבים בצוואר קשים באיזור הכתפיים והידיים. קפיצות כמו הבזק מתיחה בכפות הידיים. כאבים וחוסר תחושה ברגלים. יש גם בעיות ישנות מעמוד שדרה המותני (יש ניתוח ישן). אשמח להמלצה. בהדמייה הקודמת (לפני כ-7 חודשים) היה חשד למילופתיה אות יחיד חריג. האם מדובר בהחמרה ובמילופתיה? כלומר תהליך עם נזק לחוט השדרה? הרופאים חלוקים ומפנים מאחד לשני (אורטופד לניורלוג וההפך). האורטופד הפנה לנירולוג בשאלה של MS ניורלוג לאחרונה שלל MS, ALS, טרשת, פריקיסון ושאר מחלות שלא קשורות לעמוד שדרה. הדמייה מוח תקינה. לדבריו, הבעיות נובעות מעוד שדרה. ישנם החזרים ערים אך הכוח שמור הדמייה שמתחת נעשתה לאחר הבדיקה של הנוירולוג. T1, T2, דיכוי שומן היפוך לורדוזיס פיזיולוגי קל C4 עד C6. יישור C2 עד C4 . לשד עצם שמור. חוליות שמורות ללא ליסטזיס. בגובה C5-C6, החמרה מינימלית של פרוטרוזיה מרכזית לשמאל, היצרות בינונית פורמינה לשמאל בהחמרה, הצרות קלה פורמינה לימין. היצרות בינונית יציבה של התעלה, דחיקת חלקו השמאלי של החוט. הופעת מספר מוקדי אות חריג בחוט בגובה C4-C5 עד C5-C6 . C3-C4, עיבוי האונקו-ורטברליים היצרות קלה של התעלה והפורמינות. C4-C5, פרוטרוזיה מרכזית ולשמאלבהחמרה מינימלית , היצרות קלה של התעלה והפורמן לשמאל. אינדנטציה מינימלית של החוט. שאר הגבהים ללא היצרות משמעותית. רקמות רכות פאראוורטברליות שמורות. לסיכום: בגובה C5-C6, החמרה מינימלית של פרוטרוזיה מרכזית לשמאל, היצרות בינונית פורמינה לשמאל בהחמרה, הצרות קלה פורמינה לימין. היצרות בינונית יציבה של התעלה, דחיקת חלקו השמאלי של החוט. הופעת מספר מוקדי אות חריג בחוט בגובה C4-C5 עד . C5-C6

לישי שלום, ברור מפנייתך שמיקור הבעייה וההחמרה הוא עמוד וחוט שדרה צווארי.כדי להעריך פרטנית ובעיקר לבחירת טיפול נדרשת: *בדיקתך +עיון ב-MRI עכשוי וקודם *בדיקת שרשי עצבי הידיים=EMG ובדיקת מהירות הולכה עצבית של עצבים היוצאיםמחוט השדרה הצווארי לידיים. ככל שתהיה מעוניין-אשמח לסייע

28/07/2023 | 17:38 | מאת: יוני

שלום ד״ר אוריאל היקר, פעם נוספת תודה על המענה! יש לי מספר בדיקות EMG (ידיים + רגלים), האחרון מחודש אפריל. הדמייה קודמת דצמבר 22 והדמייה חדשה משבוע האחרון (07.23). כיצד ניתן לזמן תור (כל הניתן, מהיר ביותר)?

ליוני, ייעוץ במרפאתי אפשרי במרפאתי במבשרת ציון ביום שני הקרוב 31-7 בשעה 17:30 בבקשה תביא אתך כל מסמך רפואי ישים: למשל, מסמכי בדיקת נוירולוג ו-או אורטופד או מומחה אחר . 2 דיסקות MRI אחרון ולפני אחרון ותוצאות שתי בדיקות אחרונות של EMG. כמו-כן בדיקות דם אחרונות שכוללות אם יש-רמת ויטמין B12, בדיקת CRP עלות ייעוץ 1600 שקלים אם מתאים אעביר כתובת מדוייקת.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה