האם ומתי ניתן להוציא שאנט?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/07/2023 | 12:46 | מאת: אריק

אני בן 60. לפני כשנה הושתל בראשי שאנט עקב הידרוצפלוס שנגרם בגלל גידול שפיר בבלוטת יותרת המוח. הגידול השפיר הוצא בהצלחה לפני כמה חודשים. לאור זאת, האם עכשיו אפשרי להוציא את השאנט? אני שואל כי השאנט די מציק לי. כמו כן, האם יש סיכונים בעצם קיום השאנט?

לאריק שלום, כדי לאפשר מענה לשאלותיך: *כמה זמן טרם הניתוח לכריתת הגידול הותקן השאנט? *השוואת MRI לפני ואחרי כריתת הגידול:גודל החדרים השתנה? *מה בשרנט מציק לך כיום? אתייחס

27/07/2023 | 14:45 | מאת: אריק

לד"ר ולד אוריאל - תודה רבה על המענה המהיר! בקשר לפרטים הנוספים שביקשת אז הנה: * השאנט הותקן כחודשיים לפני הניתוח לכריתת הגידול * לגבי גודל החדרים, הנה סיכום פענוח ה-MRI - סיכום: שיפור משמעותי בגודל התהליך הפאראסלרי ובמדידת לחץ על הכיאזמה, שארית תהליך בסלה עם לחץ קל על הכיאזמה מימין. שיפור ברוחב החדרים באינטרוול עם סימני ניקוז יתר של חדר לטרלי ימני (כנראה עקב עמדה נמוכה, בתוך פורמן מונרו, של קצה ה- .(VP SHUNT. * מה שמציק לי בשאנט: עדיין כאבים מדי פעם בקרקפת, במקום החיבור של השאנט, בעיקר בשכיבה על הצד של השאנט, וגם בחילופי מזג אוויר. מדי פעם כאבים בצלעות היכן שעובר צינור הניקוז. כמו כן אני מדי פעם לא נזהר ומקבל מכה בראש בדיוק בשאנט. כמו כן אני חושש מהשלכות עתידיות אפשריות שיגבילו אותי (זיהום?) תודה רבה!

לאריק, תודה על התשובות התבוניות לשאלותי. המידע שהעברת מעלה …שאלות נוספות: *האם השאנט שהותקן הוא שאנט מתכוונן? *אני מניח שהוסבר לך שנכרת רק חלק מהגידול: מה התכנית לטיפול בשאריתו? *מה התשובה ההיסטולוגית של בדיקת הגידול שנכרת? אתייחס שוב

27/07/2023 | 16:12 | מאת: אריק

ד"ר וולד אוריאל, תודה רבה על המענה: * השאנט אינו מתכוונן * הוסבר לי שנכרת רוב הגידול, וקיימת עדיין נפיחות באזור המנותח ולכן אי אפשר להסיק מתמונת ה-MRI עדיין מה נשאר. זה לפחות מה שהבנתי; תוכנית לטיפול בשארית: לא זכור לי שנאמר לי משהו על כך * היסטולוגיה: וואלה, התקלת אותי ד"ר... אני מניח שהכוונה לבדיקת המעבדה האם זה סרטני או לא? אז למיטב ידיעתי הגידול נלקח למעבדה והיו אמורים לחזור אלי במידה ויש ממצא מדאיג. לא חזרו אלי...אבל בביקורות נאמר לי שהגידול שפיר

תודה. *ברור ששארית הגידול עדיין לוחצת על תצלובת עצבי הראייה(הפענוח שהעברת).לכן המשמעות שבוודאי ״תתעצב״ ב-MRI הבא תדרוש טיפול נוסף-משלים.. *אתה חייב לקבל פענוח כתוב,חתום עי הפתולוג הבודק של אבחון רקמת הגידול שהורחק בניתוח (לא סברות שבע״פ) לכך חשיבות מעשית בהחלטה על המשך טיפול בשארית הגידול. גם כשזה לא סרטני-לגידולים שונים קצב צמיחה שונה. *נושא השאנט: רוב או כמעט כל תלונותיך(מה שמציק לך )איננו נובע מהעיקר-האם השאנט מנקז במידה מספקת או,שיק ניקוז יתר (בפענוח שהעברת נרמז דבר כזה) אינני סבור שהוצאת השאנט היא נושא מרכזי כרגע וניתן לדחות את ההחלטה להאם או למתי מעט יותר מאוחר (דהיינו לאחר בצוע הMRI העוקב הבא).

27/07/2023 | 18:32 | מאת: אריק

תודה רבה רבה ד"ר וולד!

מנהלי פורום נוירוכירורגיה