מום כיארי וmri מוח וצוואר בישיבה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/06/2023 | 11:38 | מאת: פזית

שלום רב! אובחנתי השבוע עם תסמונת רקמת חיבור שכנראה זה אהלר דנלוס מכיוון שיש לי כאבי ראש שנים, הכאב כיום הוא לחץ בשני החוליות שנכנסות למוח ומוחמרים בישיבה והופיע לי גם טינטון פועם באוזן ימין, היא המליצה לי לעבור mri מוח וצוואר בישיבה לשלול מום כיארי שמוכר עם אהלר דנלוס. בmri ראש וצינתור ראו מפרצת קטנה בעורק האופתלמי שלא קשורה והיצרות בסינוס הטרנסברסלי 90% מצד שמאל ו80% מצד ימין עקב גרנוליציות ארכניאודיות זה יכול להיות קשור לטינטון אבל לאו דווקא מסביר את הכאב ראש. השאר יצא תקין. אני לא רוצה לעבור הליך מיותר שלא יפתור לי את הבעיות ולא לעבור בין רופאים שיתזזו אותי עם אלף בדיקות אלא להגיע לשורש הבעיות כי יש לי ירידה קוגנטיבית וחשיבה איטית במיוחד בבוקר למשך כמה שעות. האם הנושא מוכר לך? והאם אתה יודע איזה בדיקות אחרות ניתן לעשות כי אני מבינה שmri בישיבה לא קיים. תודה מראש

לפזית שלום, *לא קיימות חוליות שנכנסות למוח. *מום ע״ש CHIARI מודגם ללא קושי בMRI בשכיבה-בתנוחה השגרתית לMRI מוח* שאלותיך והייעוץ במענה להן נתון בתחום המומחיות הנוירולוגית

מנהלי פורום נוירוכירורגיה