כאבי ראש האם קשור למפרצת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/05/2023 | 12:44 | מאת: אסי

שלום אני בן 38. בריא. ללא היסטוריה משפחתית של מפרצות או בעיות אחרות. אני חרדתי והיפוכונדר. לפני כ8 ימים בלמתי התעטשות (אפצ'י), ונהיה לי כאב קל במצח. נכנסתי לגוגל וקראתי שבלימת התעטשות עלולה לגרום למפרצת קיימת להתפוצץ (אז לא הבנתי מה קראתי וחשבתי שגם עלולה לגרום למפרצת) נכנסת ללחץ. התחלתי להרגיש כאב ראש ברקות ובצידי הראש. ומאחורה. מתוך לחץ והיפוכונדריה נסעתי למיון (אופייני לי במצבי חרדה) שם עשו לי בדיקה נוירולוגית. בדיקות דם ותשאול. ושחררו אותי הביתה. סרבו לצילום. כי אין שום אינדיקציה לדימום. מאז הכאבי ראש המשיכו פחות משבוע. כל פעם במקום אחר. פעם לחץ בגולגולת. פעם למעלה. פעם מאחורה. לפעמים נקודתי. לפעמים ברקות. במצח. מאחורי העיניים ובעיניים. כמו כן החלה תופעה שבצפייה במסך (טלפון. מחשב) מדי פעם יש מעין סחרחורת מהירה לשניה ועוברת כאילו משהו בתוך הראש שלי הסתובב. ועייפות בעיניים כאילו רוצות להיסגר. ללא טשטוש ראיה וללא בחילות והקאות. הכאבים פחתו ודי חלפו ביומיים האחרונים. כיום קצת מרגיש שוב כאבים ועייפות בעיניים. ולעתים הרגשתי ברקות. אבל הלילה גם לא ישנתי טוב ככ. בכל הימים הראשונים אשתי גם דיווחה על תופעות דומות אצלה מה שגרם לי לחשוב שאולי וירוס או משהו.. מצד שני אני די בפחדים עדיין ממפרצת למרות שאני חושב שאין הגיון רפואי לחשוד דווקא בזה. ניסיתי אפילו לקבוע תור ל mri פרטי אבל ברגע שאמרו לי שצריך חומר ניגוד התחלתי לפחד גם מלהזריק את זה אם אין צורך רפואי אמיתי. כמו כן חושש מלעבור בירור אם אין צורך כדי לא לראות ממצא לא רלוונטי כלשהו ולפחד ממנו כל החיים. אשמח לחוות דעת רפואית כנה והמלצה להמשך. תודה רבה.

לאסי צהרים טובים, הסיפור המוליע בפנייתך כלל איננו חשוד למפרצת ועוד פחות,למפרצת שדממה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה