פענוח תוצאות MRI מוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/05/2023 | 00:17 | מאת: צחי

אודה להסבר תוצאות הפענוח MRI מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. מבנה גומה אחורית תקינים. חדרי המוח,ציסטרנות וחריצים מתאימים לגיל. מבנה שמור של חומר האפור והלבן. ברצפים FLAIR/T2 מודגמים מספר מוקדי אות חריג בחומר הלבן פרונטלי משמאל , ללא רסטריקציה בדיפוזיה, בעלי מראה בלתי ספציפי. ללא הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה. לא נצפו מוקדי דמם ברקמת המח. - המשך ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- עמוד: 2 מתוך 2 סודי רפואי ממצאי בדיקה מכון תהודה מגנטית - MRI קרן שם: פרטוש יצחק ת.ז.:4-30108907 מקרה:31974090 01/05/2023 01 גרסה לאחר הזרקת חומר גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים. מעט הפרשות בתאי המסטויד מימין . לסיכום: ברצפים FLAIR/T2 מודגמים מספר מוקדי אות חריג בחומר הלבן פרונטלי משמאל , ללא רסטריקציה בדיפוזיה, בעלי מראה בלתי ספציפי. מעט הפרשות בתאי המסטויד מימין

לצחי שלום, כדי לאפשר התייחסות ממוקדת: מה גילך? מה הסיבה לבצוע ה-MRI?

02/05/2023 | 06:04 | מאת: צחי

בן 35 וחצי. הסיבה לבדיקה הינה תחושת דיזינס מתמשכות

לצחי תודה. מודגמים מספר מוקדים בחומר הלבן של המח באיזור מצחי שמאלי. שאר הבדיקה בהיבט המח-תקינה. מומלץ ייעוץ ובדיקת נוירולוג,כמובן עם ה-MRI בהתייחסות למיקור dizziness. בנוסף,מחוץ למח ,באיזור מסטואיד= חללים בעצם מאחורי ומתחת לאוזן ימין עם נוזל (שלא מצופה שם,בכמות מעטה:מתאים לייעוץ מומחה אף אוזן וגרון. שני הממצאים שהזכרתי אינם חמורים.

03/05/2023 | 18:05 | מאת: צחי

חייב לשאול ..ממצאים כאלה יכולים להיות קשורים לטרשת נפוצה?

*לא נראה ככה. *התלונות שלך לא מאפיינות טרשת נפוצה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה