בדיקת צילום mri ראש תינוק

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/04/2023 | 16:15 | מאת: אישה

שלום אשמח לפענוח תוצאות mri של בני בן ה 9.5 חודשים חדרים לטרליים, עבר שלישי, האקוודוקט וחדר רביעי תקינים. ללא הפרעה חסימתית. הרחבה של מרווחי ה CSF בהיקף של אונות פרונטליות, בין ההמיספרות ובציסטארנות הסילביאניות, יכול להתאים להצטברות שפירה של נוזלי CSF, מתאים לגיל. קורפוס קלוסום תקין. אינהלציה תקינה. אין סימנים לבצקת או ליתר לחץ תוך גולגלתי. אין עדות לאוטם, דימום או תהליך תופס מקום. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית. מעבר קרניוצרביקלי תקין. בסדרות T2 ו Flair אין עדות לאותות בעוצמה חריגה. בסדרת ה DWI אין עדות לאוטם חריף. בסדרת ה SWI אין עדות למוקדי דימום. ב MRS מודגמים ערכים תקינים של המטבוליטים, ללא עדות ללקטט. לסיכום: עיבוי CSF בהיקף של שתי ההמיספרות, מתאים להצטברות שפירה של נוזל CSF, ללא ממצא חריג לגיל

לאישה, פענוח הבדיקה המצוטט בגדר התקין. לא נבון שאתייחס מעבר כשלא ראיתי את ההדמייה , כשלא ידוע לי מדוע היא בוצעה

22/04/2023 | 17:11 | מאת: אישה

תודה רבה על תגובתך המהירה סיבת הפניה הינה עליה בהיקפי ראש עם שבירה של אחוזונים

לעיישה תודה יך השלמת המידע. ברור שאין ב-MRI שום ממצא שתומך באבחון הפרעה בזרימת או פינוי CSF מהמח

22/04/2023 | 20:38 | מאת: אישה

תודה רבה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה