תוצאות בדיקת CT ראש צ

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

29/03/2023 | 14:59 | מאת: גיל

בן 37, בריא בד"כ, בחודש האחרון הופיע DIZINESS, בבדיקת CT התוצאה הבאה: אין עדות לדימום, החדרים הלטרליים מורחבים עם דיספרופורציה ביחס להרחבת חריצים והציסטרנות ושאר חדרי המוח, חדר שלישי ורביעי בגדר הנורמה, אין עדות לבצקת טרנסאפנדימלית, קו האמצע שמור. המלצה- ביצוע MRI בשאלת חשד ל NPH וייעוץ נוירוכירורגי. אשמח להבין מה פשר התוצאות? הבנתי מהרופא שלא הודגמו גידולים וכיוצא בזה וגם ישנם מקרים שההרחבה היא מלידה ולא בהכרח קשורה ל DIZINESS מאחר ואין בדיקות דימות קודמות להשוואה. אשמח לתשובה גיל

שלום גיל, שאלותיך בהירות:לנוכח הנתונים החלקיים גם המענה שלי יהיה לא שלם. *בדיקת ה-CT כפי שתארת כנראה לא כללה הזרקת חומר ניגוד לוריד . לכן לא ניתן לאמר בודאות שאין גידול. *מאידך,אין בתאור הפענוח ממצא שמחשיד לקיום גידול. *הרחבת החדרים המתוארת=החדרים הלטרלים- כלל איננה מתאימה ל-NPH דהיינו, להפרעה בספיגת הנוזל המוחי. *פענוח הCT איננו מעלה הסבר כלשהו לDIZZINESs *במצב שנוצר הדמיית MRI ללא ועם הזרקת חומר ניגוד ״תסגור״ את כל השאלות+קרוב לוודאי לא תסביר את מופע הסחרור,אותו יהיה צורך לברר בסיוע עזרי אבחון אחרים

29/03/2023 | 16:43 | מאת: גיל

תודה רבה דוקטור שאלה לי יש מצב שנושא הרחבת חדרים לטרליים הינו מצב מולד? יש מצב כזה?

לגיל שלום , ככל שאין תסמינים ו-או ממצאי בדיקה שתומכים ביתר לחץ מוחי=יתר לחץ תוך גולגלתי-הרחבת חדרים צדיים איננו מצב מחלתי ואיננו דורש טיפול עתה או בעתיד

02/04/2023 | 12:09 | מאת: גיל

ראשית מודה לך מאוד על התגובה. להלן תוצאות MRI ראש מלאות - אודה להתייחסותך. סריקת MRI עם חומר ניגוד. מודגמים מלאות דלקתית בתאי האתמואיד הקדמיים משני הצדדים, אוורור תקין ומלא של גת הספנואיד, גתות הלסת וגתות המצח. הפירמידות כולל תעלות השמע הפנימיות והעצבים הקרניאליים 7.8 שמורים. המעבר הקרניו-צרביקלי, גזע המוח, הגשר והמוחון מודגמים ללא מוקדי אות חריג, החדר הרביעי בקו האמצע. בחתכים העל טנטוריאליים מודגמת הרחבה של חדרי המוח הצדדיים והחדר השלישי. החומר האפור והלבן שמורים, ללא מוקדי או חריג. אין עדות למוקדי האדרת גדוליניום חריגה או שינויי פקקת בסינוסים הדוראליים. סיכום: 1. שינויים דלקתיים בתאי האתמואידים. 2. הידרקון לא חסימתי. דרוש בירור נוירולוגי ל NPH .

לגיל שלום,שוב. עניתי כמיטב הבנתי לפנייתך המקורית. אשמח לסייע בהמשך לבצוע ה-MRI

לגיל שלום שוב, *בדיקת ה-MRI כצפוי ,משנה את המצב כיוון שהרחבת החדרים כוללת את החדרים הצדדיים=לטרלים ואת החדר השלישי גם כן.לכן התמונה מתאימה להידרוקן=הידרוצפלוס שנגרם עי הפרעה בניקוז בנוזל המוחי =CSF. מתבקש ייעוץ נוירוכירורג :ככל שתהיה מעוניין-אשמח לסייע. *מלאות בגתות=סינוסים אטמואידלים יש להיוועץ במומחה אך אוזן וגרון

מנהלי פורום נוירוכירורגיה