גידול חוזר באיזור השאנט

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/03/2023 | 22:16 | מאת: אמא

שלום, בני בן השש סובל מגידול מוחי , הגילוי היה בגיל שנה וחצי, גידול ATRT', בגזע המח. . עבר כריתה , הכנסת שאנט מתכוונן וכפתור אומיה בצד ימין ,וכימוטרפיה . הגידול חזר בגיל שלוש בפיזור וטופל בהקרנות. ואז חזר אחרי שנה מסיום ההקרנות באונה פרונטלית מימין ועבר כריתה ללא טיפול משלים. לאחר מספר חודשים היה כשל בשאנט שנמצא מצד ימין של העורף. הוחלט להסיר את כפתור האומיה ומשם להוציא צינורית ולחבר אותה לשאנט שכשל ובעצם האומיה הפכה שאנט. לאחר מספר חודשים נהיה שם גידול מאד גדול שהוקרן ונעלם ואז חזר והוקרן, ושוב חזר באותו איזור. יש לי חשש שיש קשר בין המיקום של הצינורית החדשה "מהאומיה" לחזרות. האם יש בסיס לחששות? אולי נוזל CSF דולף שם ומעודד צמיחה של הגידול? אני שואלת בתום, אבל השאלות עולות לי. אשמח לתשובה רחבה ומסבירה.

ערב טוב, CSF דולף,ככל שאכן זה המצב שם איננו גורם או מעודד צמיחת גידול. ללא עיון בהדמיות לאורך ציר הזמן לא ניתן להתייחס פרטנית למצב המחלה כעת.

15/11/2023 | 11:19 | מאת: אמא

שלום ותודה. מאז ההודעה הקודמת הילד נותח ביוני 23 והוסרו הגידולים בחלק הטמפורלי ימני. בסוף אוקטובר 23 יש בצקת בעינים ולאחר בירור נראה נתק בשאנט (צינורית ממקום ה"אומיה" נותקה מהשאנט שקיים בעורף ימין)- תוקן. ב- MRI מעקב מה ימים לאחר מכן: גדילה של גוש בארובת העין (היה בעבר והוקרן) גדילה של מה שנותח עם תוספות באיזור הזה. ועוד ממצאים חדשים. והשאלה שלי לגבי זה: שינויים ידועים של הגברת אות T2 /FLAIR בחומר לבן פרונטלי גבוה מימין מקיפים את נתיב השאנט. האדרה דורלית נרחבת בעיקר מימין. מה זה אומר? והאם החשש שלי שמשהו עם מיקום השאנט לא תקין ותורם למחלה? אשמח לתשובה. תודה מה שהטריד אותי בשאלה הראשונה מלפני מס 'חודשים: האם הכל תקים עם מיקום השאנט

15/11/2023 | 11:34 | מאת: אמא

שלום ותודה. מאז ההודעה הקודמת הילד נותח ביוני 23 והוסרו הגידולים בחלק הטמפורלי ימני. בסוף אוקטובר 23 יש בצקת בעינים ולאחר בירור נראה נתק בשאנט (צינורית ממקום ה"אומיה" נותקה מהשאנט שקיים בעורף ימין)- תוקן. ב- MRI מעקב מה ימים לאחר מכן: גדילה של גוש בארובת העין (היה בעבר והוקרן) גדילה של מה שנותח עם תוספות באיזור הזה. ועוד ממצאים חדשים. והשאלה שלי לגבי זה: שינויים ידועים של הגברת אות T2 /FLAIR בחומר לבן פרונטלי גבוה מימין מקיפים את נתיב השאנט. האדרה דורלית נרחבת בעיקר מימין. מה זה אומר? והאם החשש שלי שמשהו עם מיקום השאנט לא תקין ותורם למחלה? אשמח לתשובה. תודה

15/11/2023 | 15:11 | מאת: ד״ר אוריאל ולד

שלום שוב, עניתי לך מה דעתי התקשורת קודמת. מתאריך 03-2023.

19/11/2023 | 13:36 | מאת: ד״ר אוריאל ולד

שלום ותודה על העדכון, אינני סביר שקיים קשר בין ה shunt, מיקומו,תקלות בתפקודו לבין עידוד צמיחת הATRT.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה