שחזור חלק מעצם הגולגולת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/03/2023 | 18:31 | מאת: יורם

שלום רב האם ניתוח להחזרת חלק מעצם הגולגולת עשוי לשפר תפקוד מוטורי כמו תפקוד אצבעות יד ימין ודיבור מרוח. מדובר בכריתת גרורה מהריאה ולאחר מכן ניתוח נוסף לניקוז אבסס. בניתוח זה העצם לא הוחזרה. תודה

ערב טוב יורם, *אילו היה מדובר רק על ניתוח לכריתת גרורה מהריאה הייתי עונה-הסיכוי לשיפורים שהעלית -נמוך. *לאחר ניתוח שני לניקוז אבצס הסיכוי קלוש .

18/03/2023 | 23:51 | מאת: יורם

עליי לציין בהמשך לשאלתי כי השיפור מאז שני הניתוחים בכל הנוגע לתפקוד היד הוא אדיר. משיתוק מוחלט לאורכה של היד כוחה נוצרה חולשה מסוימת באצבעות ומוטוריקה עדינה. גם הדיבור השתפר מאוד. נמשיך כמובן עם פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק. ללא קשר שיפור משמעותי קיים גם בחלק האונקולוגי המטופל בקיטרודה ואלימטה. תודה על תשובתך

מנהלי פורום נוירוכירורגיה