סחרחורות וחוסר שיוי משקל

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/03/2023 | 09:48 | מאת: דויד

שלום, לפני כשלושה שבועות הייתי במכון כושר (אני מתאמן קבוע עם משקלים כבר שנתיים+) שלפתע לאחר סיום תרגיל תקף אותי סחרחורת וחולשה. לאחר מספר ימים הבחנתי כי הסחרחורת חלפה אך עדיין ממשיך להרגיש חוסר שיוי משקל בעיקר בעת נהיגה או ישיבה ממושכת ללא תמיכה בגב כשצוואר שלי נשען קדימה. החוסר שיוי משקל כמעט ונעלם לאחר שבוע שעשיתי הפסקה מהמכון אך לפתע חזר אתמול בערב סחרחורת די חזקה כששכבתי לאחר מספר שמספר שעות לפני כן עשיתי אימון (שלא כולל משהו צווארי) בפלג גוף עליון. התעוררתי עם כאבים קלים בכתף ובשכמות(כאב שתמיד הייתי רגיל אליו לאחר אימון לפני שהופיעו הסחרחורות המשונות) אני מודאג שמה יש לי בעיה נירולוגית שאוני יודע עליה וגורמת לי לסחרחורות וחוסר שיוי משקל.

לדויד בוקר טוב, הצגת את הבעייה באופן בהיר. יש צורך בשלב ראשון בבירור מאבחן וסטיבולרי: צרור מבחנים שמטרתו זיהוי מיקור הסחרחורת והפרעת שיווי המשקל. אם לא יתקבל אבחון מספק יהיה צורך בהמשך בדיקה ובירור נוירולוגי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה