פאפילדמה בעבר וצמצום שדה הראייה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/02/2023 | 12:20 | מאת: Yoni

היי אני בן 18.8 סובל מהירדוצפלוס מולד כולל שאנט. כשהייתי בן 13 היה לי אירוע של כאבי ראש והקאות שלבסוף אובחנו כתת ניקוז של השאנט וכאשר עשו לי בדיקת קרקעית העין לשלילת פאפילדמה עקב לחץ תוך גולגולתי מוגבר מצאו שאחת הדיסקות עם בצקת והדיסקה השניה עם חשד להתחלת בצקת. ואני מרגיש מן צמצום של שדה הראייה בעין ימין האם זה יכול להיות קשור לפאפילדמה בעבר ?

ליוני שלום, כשאובחן תת-ניקוז של הדלף ,האם בוצע ניתוח להסדרת הניקוז הרצןי? תשובה מדייקת לשאלתך סביר שתוכל לקבל עי בדיקה נוירו-אופטלמולוגית

19/02/2023 | 11:20 | מאת: Yoni

בוצע ניתוח לתיקון התת ניקוז והחלפת הנקז אך השאלה שלי הוא בכלליות האם פאפילדמה גורמת במקרים כאלה לצמצום שדה הראייה ?

תתכן פפילאדמה+צמצום שדה הראייה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה