פענוח בדיקת mri ראש.

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/02/2023 | 14:30 | מאת: לי

היי, ביצעתי בדיקת mri ראש ואוזניים בגלל טינטון מידי פעם. קיבלתי את תוצאות הבדיקה ואני קצת בלחץ מהממצא אשמח להסבר התוצאות… תודה! חדרי המוח,ציסטרנות וחריצים מתאימים לגיל. קומפלקסים 7,8 מודגם סימטרים ותקינים דו-צדדי ללא עדות להאדרה שלהם. הזויות הפונטו צרבלריות מודגמות תקינות. מוקד זעיר ב-FLAIR פרונטלי בצנטרום סמי-אובלי משמאל בלתי ספציפי. ללא הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים. מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. עיבוי רירית ניכר בסינוסים המקסילריים דו"צ עם מלאות ופלס נוזל בימני וציסטה מריטנסיה בשמאלי חסומים כמעט בשלמותם. לסיכום: - אין עדות לתהליך תופס מקום או האדרה חריגה באזור CPA או בתוך תעלות שמע הפנימיות. - ממצאים חשודים לסינוסיטיס אקוטי לקורלציה קלינית.

13/02/2023 | 14:50 | מאת: לי

האם מדובר חלילה בטרשת נפוצה? אני בלחץ אטומייי תודה!

13/02/2023 | 14:52 | מאת: לי

אני בת 29 בריאה בדרכ, לפעמים סובלת מכאבי ראש בעיקר בצד שמאל. אבל לא משהו שהייתי מתארת כחריג.

13/02/2023 | 15:08 | מאת: לי

סליחה שמערבת ככ הרבה פרטים פשוט שכחתי לכתוב בפוסט מרוב הלחץ. יש לי כבר מעל ל3 חודשים קפיצות בעפעף שמאל ולעיתי נדירות ימין, בבבדיקת רופא עיניים קיים דרוזן מלבד זה תקין . לפעמים יש לי נימולים באצבעות ידיים ורגליים שעוברים ולפעמים מסך לבן בעין אחת בעיקר שמאל. מציינת שסובלת מלחץנפשיממושך

שלום לי, ראיתי את כל שאלותיך. *אין ב-MRIמחלה מוחית כלשהיא *אין שום רמז חורקת הפוצה. *יש מחלה בחללי הפנים =סינוסים נדרש ייעוץ מומחה אף אוזן וגרון בהיבט הסינוסים *בנוסף בהתייחס לשאר תסמיניך- מתבקש ייעוץ נוירולוגי

13/02/2023 | 15:45 | מאת: לי

למה ייעוץ נוירולוגי? לגבי מה? מה יכול להיות? קשור למוקד שנצפה בבדיקה? הייתי לפני כחודשיים ולטענתן בדיקה גופנית תקינה.

משפט ששובש אין רמז לטרשת נפוצה

13/02/2023 | 15:47 | מאת: לי

תודה רבה על התשובה המהירה והתייחסותך הייתי אצל נוירולוג כשהחלה לקפוץ העין למשך חודש לאחר ביקור אצל רופא עיניים ששניהם טענו שהכל תקין. האם בגלל המוקד הזעיר שנצפה עליי שוב להגיע לנוירולוג? האם יכולה להיות מחלה מסוכנת מכך? או לרמוז על כך? תודה וסליחה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה