MRI מח ציסטה רטרוצרבלרית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/02/2023 | 20:13 | מאת: א

שלום ד"ר, אני בן 27. 20 שנה סובל מסחרחורות באות והולכות(עם תחושת שיוט), לוקח בעקבות זה SSRI שעוזר מעט. לפני שנה בערך התחלתי בירור נורולוגי . בבדיקת MRI שבוצעה: בגומה האחורית בסריקה צפופה של חתכים קטנים מ- 1 מ"מ, נראית ציסטה ארכנואידלית הציסטרנה מגנה גדולה, אשר גורמת להרמה קלה של החלק התחתון של האונה הימנית של הצרבלום, עם הדגמה של מה שנראה כקפסולה שלה, ללא אותות חריגים בצרבלום כפי שהודגם בבדיקה הקודמת שבוצעה כמה ימים לפני כן(זו הייתה בדיקת השלמה). זרימת CSF תקינה. אשמח לשמוע את דעתך בנושא תודה

ערב טוב, האם צויינו מימדי הציסטה הארכנו אידאלית בהדמייה המקורית ו-או בהדמייה המשלימה? אתייחס

02/02/2023 | 09:29 | מאת: איתי

לא צוינו המימדים שלה כעת אך בבדיקה מלפני שנה (בהנחה שהיא לא נוטה לגדול מעבר לגיל 4-5) צוינו המימדים בסגיטלי 39.2 מ"מ על 17.2 מ"מ תודה

צהרים טובים, תודה על השלמת המידע. מימדי הציסטה בקטגוריה של : קטן, בינוני, גדול-בינונית. היא ממצא מולד . התכנות גדילתה נמוכה מאד ואם כן-איטית מאד. כדי להתייחס לקשר אפשרי בינה לבין תסמיניך יש צורך לבדוק אותך+לעיין בשתי ההדמיות.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה