אולטראסאונד מח תינוקות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/01/2023 | 22:09 | מאת: מיקי

בני בן חצי שנה כמעט, עוד בהריון אמרו לנו כי היקף הראש קצת גדול אבל בטווח הנורמה, ממדידות הראש בטיפת חלב יצא כמה פעמים שההיקף ראש מעל 100% והרופאת ילדים שלחה אותנו לעשות לו אולטראסאונד מח, התשובות יצאו שמבנה המוח תקין והכל סימטרי אך החדרים הלטרליים מורחבים עד כ12 מ"מ. הגענו לנירולוגית ילדים שאמרה שהיא לא סומכת על טכנאי שביצע את הבדיקה ועלינו לבצע שנית את האולטראסאונד ע"י רופא, התשובות שניתנו בשנית ע"י רופא בהפרש של חודש מהבדיקה הקודמת הראו שהחדרים מורחבים בצד אחד 13 מ"מ ובצד השני 14 מ"מ. יש לציין כי הילד מתפתח כמו שצריך ומרגיש מצויין ב"ה וגם חשוב לי להדגיש כי גם לי ולבעלי יש ראשים גדולים וגם לעוד 4 ילדים שלנו אך שלו היה קצת יותר קיצוני. אנחנו משפחה בריאה משני הצדדים.. האם במצב כזה חייבים לנתח? או שעוקבים אחרי זה ולא בטוח שמנתחים? אני מאד מודאגת, מקווה שתבשר לי משהו טוב..תודה

ערב טוב מיקי, *ראש גדול ובפרט עם סיפור משפחתי במעגל הקרבה הראשון איננו סיבה לניתוח. *גם הממצא המתואר באולטרסאונד רחוק מלהצביע על צורך בניתוח. *את לא מתארת תסמין כלשהו המעלה חשד ליתר לחץ מוחי. *הילדים הנוספים בביתך מאפשרים השוואה מה היתה מידת התפתחותם בגיל חצי שנה את מתארת התפתחות תואמת גיל של בנך. תמשיכי במעקב בטיפת חלב ובמעקב התפתחותי. את יכולה להביא את הילד לייעוץ עי נוירוכירורג ילדים ומעריך שתשמעי הערכה דומה לשלי כנ״ל. לילה טוב

מנהלי פורום נוירוכירורגיה