ממצא בבלוטת ההיפופיזה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/01/2023 | 21:34 | מאת: חנאן

שלום אני ב32 , בmri שעשיתי בשנה שעברה התגלה ציסטה בהיפופיזה עם תוכן דמי ובאבחנה מבדלת אדנומה היפופיזרית שדיממה בביקור אצל נוירוכירורג הסביר לי שהתוכן הוא חלבון ובסיכום כתבה (כנראה לא דמי). עשיתי בשבוע שעבר mri וזאת התוצאה שקבלתי: "בבלוטת ההיפופיזה הודגם ממצא אובלי בגודל 11 מ"מ עם פלס נוזל נוזל בתוכו בסדרת ה- T2( ראה סדרה 801 חתך 9 )אשר הודגם בבדיקה הקודמת היכול להתאים לממצא ציסטי עם משקעים בעלי תכולת חלבון גבוהה בתוכו. ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת. באבחנה מבדלת יתכן אדנומה שדיממה. הגבעול הודגם בקו האמצע הכיאזמה הודגמה שמורה. חדרי המוח, החללים התת עכבישיים והסולצים הודגמו שמורים. בסדרת ה- FLAIR הודגמו מספר מוקדים היפראינטנסיים קטנים בחומר הלבן בצמוד ובניצב לחדרים הלטרליים משני הצדדים הבולט שבהם מימין )ראה סדרה 1101 חתך 12 .)ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת " איך אני יכולה לדעת שהתוכן אינו דמי ושהוא חלבון , אין לי תשובה ברורה מהתוצאות שקבלתי וגם מהסיכום של הנוירוכירורג

לחנאן שלום, אינך יכולה לדעת בודאות אולם ניתן להתקדם: *אין לממצא מגע עם ו-או לחץ על מערכת הראייה. *תבצעי בדיקות. של רמת הורמוני ההיפופיזה+ ייעוץ אנדוקריני עם תוצאותיהם: אם תקינות-לממצא בהיפופיזה אין משמעות טיפולית.אם יזוהה ממצא הורמוני חורג-תודרכו עי האנדוקרינולוג היועץ. סופ״ש נעים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה