הסבר אודותפענוח MRI ראש לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/01/2023 | 00:39 | מאת: שרית

שלום דוקטור, קיבלנו את הממצאים הבאים ונשמח להסבר. .באזור הניתוח: א. סימני ניתוח ריסנטי יחסית באזור פרונטלי קדמי מימין, כולל שינויים מוגבלים בפרנכימה עם קולקציה אקסטרה-אקסיאלית דקיקה. ב. יש האדרה היקפית במקום היכולה לבטא שינוי ניתוחי. למעקב כמקובל, לוודא ספיגה. 3 .בנוסף: יש מספר מוקדים לא ספציפים בחומר לבן סובקורטיקלי היכולים לבטא שינויים ישנים ומעטים ממקור וסקולרי, הבולט שבהם באזור פרונטלי מימין. ב.אין רואים סימני הרניאציה או הידרוצפלוס. בתודה,

מודגמים כמה שינויים באיזור כריתת הגידול. סבירים כעת טעונים MRI עוקב בהמשך. השוואה פרטנית לנתוני הMRI טרם הניתוח אפשרית אך טעונה קבלת ממצאי ההדמיה לפני הניתוח

26/01/2023 | 01:14 | מאת: שרית

תודה על המענה המהיר. האם ייתכן שיש גרורות או שאריות של הגידול, או שהוא הפך סרטני? אציין שהגידול המקורי היה גדול יחסית (6 ס"מ) וכן, מה הכוונה בחומר הלבן? שוב תודה,

הפענוח לא מתאר גרורות הפענוח לא מתאר התמרת גידול שפיר לסרטני. הממצא בחומר הלבן אימנו שייך לגידול שנכרת בניתוח

26/01/2023 | 01:25 | מאת: שרית

תודה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה