מיגרנה או יתר לחץ תוך גולגולתי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/01/2023 | 02:39 | מאת: דניאלה

שלום האם זה נכון שקליפת המח או הקרקפת דקה יותר אצל ילדים שסובלים מינקות מיתר לחץ תוך גולגולתי או ממיגרנות? קראתי במאמר על כך שמוטב להם לא להיפצע ולא לרכב על אופניים וכו כדי להימנע מנפילות. האם זה נכון? ילד בן 8, דבר נוסף, התייעצתי בעבר כאן ואני במבוי סתום. בני עבר כל בדיקה אפשרית בגלל התקפי הקאות קשים שנמשכים חצי עד יממה שלמה, פוטופוביה עזה שנמשכת שבוע וחצי, כאבי תופת בחלק הקדמי של המצח. ללא הצלחה בעצירת התקף וללא השפעה של משכחי כאבים חזקים. נרשמה הצלחה חלקית עי שימוש בדפלפט וזופרן. הרוםאות שטיפחו בו אומרות שאין סיכוי שזה יתר לחץ תוך גוחגולתי כי אין פפילדמה והאמראאיי תקין, אבל ידוע של 15 אחוז אין ולא היה פפילדמה. שנית, לבצע ניקור תחת כאבים נאמר לי שחא ייתן תוצאת אמת כי כאב בפני עצמו מעלה יתר לחץ? או שזה גם לא נכון? איך מאבחנים אם זו מיגרנה או יתר לחץ ת.גטחגולתי? אציין שהילד עבר בדיקות גנטיות נרחבות ותקין ברוך השם מה שעוד יותר מחשיד שזו לא מיגרנה. בדיקת ניקור פולשנית ולא נטולת סיכונים לכן החשש תודה רבה

לדניאלה שלום , 1. לא נכון 2. האבחון מתבצע בסיוע נוירולוג ילדים ולעיתים גם פסיכולוג ילדים. כיוון שה-MRI תקין אין מקום למעורבות נוירוכירורג

מנהלי פורום נוירוכירורגיה