כאבי צוואר וחולשה ברגל

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/01/2023 | 11:08 | מאת: חסוי

שלום רב, בן 24, בריא בדר"כ . כאבי צוואר מזה כשנה, לאחרונה מרגיש חולשה/כובד ברגל שמאל כאילו שצריך להפעיל כוח בשביל ליישר אותה פעם מעל הברך ומידי נימול מתחת לברך זה תמיד בחצי מהרגל ורק משמאל בדיקות דם: ס"ד תקינה, כימיה תקינה, תפקודי תריס תקינים CRPשלילי בדיקת אורתופד גב ועמוד שדרה: מבחן הופמן חיובי מימין, ערות החזרי גפיים תחתונות , כוח גס תקין הומלץ על mri צווארי. Mri ע"ש צווארי: עמדה לורדטית תקינה,ללא עדות לשבר טרי או דיסלוקציה , אות תקין בחוליות מח העצם הכלול בסריקה, ללא עדות למסה פאראוורטברלית. בגבהים c-5+c-6 וc-6+c-7 ניתן לראות בלט דיסק זעיר והיקפי אך ללא היצרויות לסיכום: אות תקין מחוט השדרה הצווארי. שאלותי : 1. מה משמעות הmri הצווארי והאם הממצאים מסבירים את התחושות 2. איזה בדיקות נוספות מומלץ לעשות?

בוקר טוב, *בעייתך הצווארית קלה בסיכום כל הנתונים שמסרת. היא כלל איננה מסבירה את תסמיני רגל שמאל. *בשלב זה מתבקש MRI לעמ"ש גבי ומתני,ללא ועם הזרקת חומר ניגוד. *במקביל לבצע בדיקת EMG+NCS לעצבי הרגליים בסיוע תוצאות 2 הבדיקות תתקבל קרוב לודאי אבחנה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה