גרנולציה ארכינואידית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/12/2022 | 17:20 | מאת: פזית

שלום רב! הופנתי לmrv בעקבות טינטון באוזן ימין וכאבי ראש, בפיענוח נכתב שהכל תקין פרט לגרנולציה ארכינואידית דו"צ בסינוס הטרנסברסלי. לאחר מכן עברתי cta ושם נכתב הדגמה תקינה של הסינוסים הורידיים בגולגולת, לציין רק פגמי מילוי קטנים שהודגמו סמוך לסינוסים הטרנסברסליים משני הצדדים בגודל כ-0.6 מימין ובגודל עד 0.8 ס"מ. רציתי לדעת מה זה אומר? והאם זה קשור לטינטון האיוושה שאני שומעת כי כשאני לוחצת על הוריד בצוואר הטינטון נפסק תודה מראש

לפזית שלום, אנא העבירי לעיוני : 1.פענוח MRV 2.פענוח CTA 3.אם בוצע לפני הנ״ל MRI-אנא העבירי גם את פענוחו. אתייחס.

15/12/2022 | 19:29 | מאת: פזית

קודם כל תודה על העזרה זה לא מובן מאליו פשוט נהייתי ממש מבולבלת. כשעשיתי את הבדיקות קיבלתי פיענוח שהכל תקין ואז לקחתי את הדיסק לרדיולוג מומחה לכלי דם שטען שהוא רואה פס שחוצה את הסינוס הטרנסוורסלי מימין וביקש שאני יעשה וונוגרפיה כדי לבדוק אם זאת היצרות פוקלית או קריש ישן. ואז עברתי cta וכשקיבלתי פיענוח תקין התקשרתי אליהם וכעסתי שהם בכלל לא התייחסו למה שהוא ביקש ואז הם תיקנו את התשובות מחדש וזה כאילו סותר את מה שהוא טען, ואלמלא הטינטון התחיל כשהיה לי כאב והוא נהפך לנוראי יותר כשנעמדתי והתחלתי לשמוע את הטינטון הייתי מניחה לזה. [15.12, 19:08] : 1 נוספת:תשים לב שהודגם גרנולציה ארכנואידי בסינוסים טרנסוורסליים דו"צ. מסמך זה נחתם אלקטרונית דוח מקורי לפני העדכון להלן ממצאי בדיקות MRA ו MRI מח ללא ועם חומר ניגוד סיבת ההפניה:כאב ראש וטינטון השוואה- אין ממצאים: :MRI פרנכימת המוח תקינה. ללא רסטריקציה ברצף דפוזיה. ללא האדרה פתולוגית. חדרי המח, חריצים וציסטרנות תקינים ותואמים לגיל הנבדק. ללא עדות לדימום, סטיית קו אמצע, אפקט מסה או הידרוצפלוס. מדור אקסטרה אקסיאלי תקין, ללא דימום או מסה. עצמות הגולגולת בעלות סיגנל תקין. ארובות עיניים שמורות. סינוסים מאווררים היטב. :MRA הסירקולציה האינטרה קרניאלית תקינה כולל עורקים ורטברלים דיסטליים, עורק בזילרי וענפיו, עורקי הקרוטיד הפנימי , המעגל ע"ש וויליס כולל MCA ו ACA. ללא איזורי היצרות פוקלית , אנוריזמה או מלפורמציה וסקולרית. לסיכום – 1. ללא פתולוגיה אינטרה קרניאלית חריפה. 2. סירקולציה אינטרה קרניאלית בגדר התקין. להלן ממצאי בדיקת MRV: סיבת ההפניה: כאבי ראש השוואה- אין ממצאים: -MRV סינוסים ורידיים דורלים כולל – SUPERIOR SAGITTAL SINUS, TRANSVERSE SINUSES, SIGMOID SINUSES פתוחים . מערכת ורידית עמוקה ללא ממצא גס. לסיכום: ללא עדות לטרומבוזיס או אוטם ורידי. [15.12, 19:09] נויה: מצ"ב דוח מעודכן לבדיקה 1 להלן ממצאי בדיקת CT של המוח ללא ועם חומר ניגוד (הוזרקו CC חומר ניגוד)- CT אנגיוגרפיה סיבת הפניה: לשלילת - AVM. נערכה השוואה לבדיקת CT ראש קודמת מ- 12.04.2018 - ללא שינוי ניכר. ובדיקת CT, MRA ו-MRV מ- 05.11.2022 - ללא שינוי ניכר. ממצאים: רקמת המוח שמורה. לא ניצפו ממצאים מוקדים ברקמת המוח. חדרים, חריצים וציסטרנות המוח שמורים. אין עדות לדמם תוך או חוץ מוחי. אין עדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד . בסריקה דינמית של עורקי המח, קיימת הדגמה תקינה של עורקי הורטברליס, בזילרי, צריבולריים, עורקי תרדמה פנימיים כולל עורקים במעגל על שם ויליס, וצרבליים דו"צ. הדגמה תקינה של הסינוסים הורידיים בגולגולת, לציין רק פגמי מילוי קטנים שהודגמו בכל הבדיקות סמוך לסינוסים טרנסוורסלים משני הצדדים בגודל כ-0.6 ס"מ מימין ובגודל עד 0.8 ס"מ , ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת, ממצאים הנ"ל יכולים להתאים לגרנולציות ארכנואידליות. בסריקת עצמות בסיס הגולגולת נצפו תאי המסטואידים, המערה הספנואידלית ותאי אטמואידים ללא סטיות. תעלות השמע הפנימיות הגרמיות ברוחב תקין. האוכף התורכי הגרמי בממדים תקינים, ללא ממצא פתולוגי בתוכו. מבנה גרמי של עצמות הגולגולת נראה שמור. אני מתנצלת שזה ארוך אבל אם אני רוצה להבין מה לעשות כדאי שאני כבר יוסיף שאני סובלת שנים מכאבי ראש שהופיעו בעבר גם אחרי שקיבלתי זריקות אפידורל בלידות ויש ברקע כנראה אהרלס דנלוס תודה שוב וסליחה שזה נעשה בפורום

לפזית תודה. עברתי בעיון על פענוחי ההדמיות. *טנטון ימני: למיטב הבנתי אין בסה״כ הבדיקות שהתבצעו,או בהשלמות פענוחן ממצא שמסביר טנטון באוזן ימין,לרבות הגר ולציות הארכנואידליות בסינוס הרחבי. הייתי ממליץ על ייעוץ במרפאת טנטון ייעודית באיכילוב ככל שהטינטון קיים ומציק לך גם עתה. *כאבי ראש: אין בהדמיות ממצא חורג במרקם המח או בעורקי או הורידי המח שמסביר אותם. יש כאבי ראש שאינם מתבטאים בהדמיות המח וכלי הדם העורקיים ו-או הורידיים שלו. העמקה בנושא טעונה ייעוץ מרווח, ,חזיתי במרפאה ייעודית לכאבי ראש.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה