מוקד המוסידרין ו/או קברנומה.

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/12/2022 | 20:31 | מאת: שגית

היי, בת 51. בעקבות ורטיגו נשלחתי לבדיקת שמיעה וברה. שם התגלה ירידה בשמיעה באוזן ימין( חשתי בזאת בשנים האחרונות) ולכן נשלחתי לmri ראש בדגש על אוזניים. הבדיקה יצאה תקינה למעט הערה שמדאיגה אותי מוקד ספטיביליטי בצרבלום משמאל שמבטא מוקד המוסידרין ו/או קברנומה. פרט לכך, המוח בגדר הנורמה.מה זה אומר? אני ממש מפחדת

הירידה בשמיעה -באוזן ימין הממצא החשוד כקברנומה נמצא במוחון ה שמאלי. כרגע לא נדרש טיפול נדרש MRI עוקב בעוד שנה חיוני לציין בהפנייה לבדיקה שצריך להוסיף חומר ניגוד ולהעזר בפרוטוקול קברנומה. תהיי בקשר לאחר ביצוע ההדמייה

17/12/2022 | 21:16 | מאת: שגית

תודה על התשובה. אשמח לדעת מה המשמעות של ממצא זה. מה זה אומר? ציינת כרגע לא נדרש טיפול- מה זה אומר. ציינת בתשובתך את השמיעה . האם יש קשר? צויין שעצב השמיעה תקין.

ירידת השמיעה איננה חדשה. ה-MRI שבצעת לא זיהה הסבר לירידה בשמיעה ה ממצא שתואר במוח הקן השמאלי טיבו לא ברור. כרגע לא דורש ניתוח כרגע לא טעון טיפול תרופתי בצוע MRI עוקב בעוד שנה אולי יאיר מה טיבו: דיון טיפולי ייערך אז בהתאם לממצאי ההדמייה החוזרת

מנהלי פורום נוירוכירורגיה