אחרי Mri לילד התלבטות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/12/2022 | 05:26 | מאת: אמא

שלום בני עבר MRI MRV MRA בן שבע. בעקבטת שנים שסובל מהצקפות של לחצים בקאש בעיקר במצח נקדעמה, פוטופוביה רצינית לא מסוגל לראות דבר וכמויות של הקאות בשרשרת במשל חצי יום. אחרי זה שבוע עדיין מתקשה לראות אור. אי אפשר לגעת בו בכלל כח הראש רגיש לכאב. בבדיקות שציינתי Mri וכו יצא תקין. אמרו מיגרנה. הבעיה שלא מגיב לתרופות נגד כאב או הקאות בכלל. לא משפיע עליו. גם לא וולטרן אופטלגין לא טרימפנטינים חזקים, לא זופרן. בדיקות קרקעית העין וראייה תקינות. דיברתי עם הרופאים על יתר לחץ תוך גולגולתי. לבצע ניקור. הבעיה שבין ההתקפות הוא כמעט ולא סובל מכאב, ובזמן התקפה אמרו לי שרוב הסיכויים שייצא לחץ תוך גולגולתי גבוה בגלל הכאב... ככה שלא נדע אם זה המקור או התוצאה. מה עושים? ניקור זו הבדיקה היחידה שלא עשינו. אבל היא פולשנית כואבת וההתאוששות ממנה גם סבל.

בוקר טוב, פנייתך ברורה. האם בנך נבדק עי נוירואופטלמולוג ילדים? אם כן-מה אבחנתו ? אתייחס. אם לא-רצוי שיבדק עי מומחה זה בהקדם

15/12/2022 | 05:58 | מאת: אמא

שלום ד"ר אוריאל בני נבדק על ידי נוירואופטלמולוג 3 פעמים במהלך השנים. הפעם האחרונה לפני 3 חודשים, כל ממצאי הבדיקה תקינים. קרקעית עיניים תקינה. ראייה תקינה. שדה ראיה בבדיקה ידנית של שני נוירואופטלמולוגיים - תקין, הבדיקה הממוחשבת בעייתית כי כילד הוא התעייף והרוךאה אמרה שהאמינות בהתאם בגיל הזה. אציין שהנוירואופטלמולוג כן המחיצה על ניקור מותני, כי כיון ידוע שיש אחוזים גדוחים משחשבו של ילדים סובלים מיתר לחץ צוך גוחגולתי גם כשקרקעית העין תקינה לחלוטין אפילו שנים. היא רשמה המלצה מפורשת. מצד שני כאמור הבדיקה הזו קשה לא נטולת סיכונים ואני באמת לא יודעת אם היא תהיה אמינה בהתחשב בעובדה שבזמן התקף במילא הלחץ התוך הגוחגולתי גבוה בגלל כאב, ובין התקפות אולי יעשו וייצא תקין.

בוקר טוב, תודה על תשובתך המדייקת ועל ההבנה שאת מגלה למצבו של בנך. אילו היה מתבצע ניקור מתני והיה מזהה יתר לחץ תוך גולגולתי הטיפול שהיה ניתן הוא diamox -Uralic. ניתן לשקול לנסות טיפול זה שהוא פשוט ונטול תופעות לוואי קשות. במידה ומועיל בהפחתת תדירות ההתקפים ו-או בהקלת תסמיניו הקשים במהלך התקף-מה טוב. במידה וכלל לא יסייע יהיה נכון להעריך מחדש את התקפי כאבי הראש,כמובן לאחר דיון חזיתי איתך ועם בנך. קץ

Uramox..

17/12/2022 | 06:02 | מאת: אמא

לד"ר אוריאל לנסות דיאמוקס או אורמוקס זה רעיון מצויין. כשהוא היה פעוט אפילו נוירולוגית אחת המליצה על מתן התרופה כמה ימים לפני התקף. רוב הנתקפים שלו צפויים מראש או בהתראה של יום ולכן ניתן לתת זאת גם נקודתית כמו מטפסי הרים, לצערי היא לא מקבלת כרגע מטופלים. הנוירולוגית שטיפלה בנו עד לאחרונה לא נותנת טיפול כזה ללא אבחנה כלומר ללא ניקור וכו. יש לך המלצה לנוירולוג או נוירוכירורג ילדים מתאים? האם אתה מקבל ילדים? האם יש עוד תרופה פשוטה יותר שמפחיתה לחץ תוך גולגולתי נקודתית? המליצו לנו על טופמקס אבל הילד בין הנתקפות מתפקד רגיל ותרופות קשות קבועות זה לא לעניין. אודה על עזרתך אמא

מה מסתמן אצלו כמה ימים מראש,או יום לפני התקף?

18/12/2022 | 13:26 | מאת: אמא

שלום דוקטור יום לפני התקף הוא מתעורר עם רגישות לאור קלה ולחץ בראש. ואז לפעמים לקראת הלילה של אותו היו מתחילים כאבים והקאות או למחרת לפנות בוקר. ככה שיש בין חצי יום ליום להיערך לזה. שום משכח או נוגד הקאות שמקבל סביב השעטן לפני זה - לא עוזר.

תודה. אני מוכן לראות אותו,להתרשם ולהמליץ על נסיון טיפול ad hoc לקראת ובתוך התקף.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה