תשובות של mri לאחר ניתוח אשמח להסבר .. תודה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/12/2022 | 11:46 | מאת: עידן

עשיתי לפני 9 חודשים ניתוח לגליומה דרגה 1 בן 35 מה אומר התשובות אשמח להסבר דוקטור ממצאי בדיקת MRI של המוח טכניקה: הבדיקה בוצעה בסדרות ערכי T1 ו-T2 במישורים שונים כולל סדרות DWI ו-FLAIR ,ללא ועם הזרקת גדוליניום. בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מ- 2022.3.16. סיבת הפניה: ביקורת לאחר כריתת גליומה מסוג GRADE LOW דרגה 1. ממצאים: מצב לאחר קרניוטומיה טמפורלית מימין וכריתה חוזרת של תהליך טמפורלי )ניתוח אחרון ב-2021.12.) מודגמים שרידי דימום בחלל הניתוחי באונה טמפורלית ימנית, רוב ההאדרה בשוליים הניתוחיים שנצפתה בבדיקה הקודמת נספגה באינטרבל. מודגמים שינויי אות ברצף FLAIR באונה הטמפורלית בהיקף מיטת הניתוח אשר בולטים יותר בהשוואה לבדיקה קודמת. אין עדות להפרעה בדיפוזיה. מוקד בודד לא ספציפי בצנטרום סמי אובלה מימין, ללא שינוי באינטרבל, נצפה ברטרוסקפט גם בבדיקה הישנה מ-2019. החדרים ברוחב תקין. מעבר צווארי גולגולתי תקין. סיכום: נסיגה של האדרה במיטת הניתוחבאינטרבל. אות חריג סביב מיטת הניתוח בולט יותר בהשוואה לבדיקה קודמת. מומלצת בדיקת מעקב כולל רצף FLAIR 3D עוד 3 חודשים.

לעידן שלום, עברתי בעיון על פנייתך. *בפנייתך לא ציינת שעברת שני ניתוחים *מפענוח ה-MRI מסתבר שכן. *גליומה דרגה 1: יש 4 דרגות ממאירות לגליומה: דרגה 1 היא הפחות ממאירה מכולן. *לא ציינת האם דרגה 1 זו תוצאה של הניתוח האחרון או של הניתוח הקודם * הMRI המתבקש-המומלץ בעוד 3 חדשים הוא ברמת דיוק גבוהה יותר מהנוכחי:על פיו יוחלט האם נדרש כעת טיפול נוסף באיזור הניתוח,או-המשך מעקב בלבד

09/12/2022 | 14:06 | מאת: עידן

דוקטור היקר תודה רבה על המענה המהיר שלך .. דרגה 1 יצא לאחר ניתוח השני .. מה כוונתך שהינך אומר טיפול נוסף ? האם יש חשד לשארית על פי מה שכתבתי ?..כי אני מנסה רק להבין באיזה מצב צריך טיפול נוסף כמו שאמרת דוקטור

ההאדרה=צביעה עי חומר ניגוד שהוזרק לוריד בעת ביצוע ה MRI שגברה בהיקף מיטת כריתת הגידול ברצף FLAIR חשודה לפעילות גידולית. היא אמורה להתברר יותר במדוייק בMRI בעוד 3 חדשים שאמור להתבצע בטכניקה מדוייקת יותר . אם יתברר שיש פעילות גידולית יהיה צורך בייעוץ ובטיפול נוירו-אונקולוגי, קרוב לודאי עי תכשיר שימנע התקדמות-צמיחת גידול

11/12/2022 | 09:51 | מאת: עידן

רב תודות לך דוקטור על התשובות הברורות ומעמיקות .. שאלה אחרונה בהחלט ברשותך . אם תוכל לענות מניסיונך העשיר אתה תשמח אותי .. האם לאחר שנה מהניתוח זה שיש אדרה בהיקף של מיטת הניתוח זה עדיין משהו שיכול להתאים עדיין לשינויים לאחר הניתוח מניסיונך ?

לעידן, אם האדרה בהיקף מיטת הניתוח גוברת מאז הניתוח-זה איננו מתאים למצב תקין אחרי הניתוח. אם היא הודגמה אחרי הניתוח ובהדרגה פוחתת-סביר שמדובר בשינויים שלאחר ניתוח ובתחום התקין.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה