פגיעה עצבית במותן בעקבות פציעה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/12/2022 | 13:51 | מאת: יובל

בעקבות פציעת ספורט (ריצה) לפני כשנה וחצי אובחנתי באמצעות בדיקת EMG ברדיקולופתיה כרונית קלה בגפיים תחתונות צד שמאל: L3-L4-L5-S1, LT and L5, RT עשיתי הדמיות של עמוד שדרה צווארי, מותני וגפיים תחתונות לרבות MRI, CT- ללא ממצאים חריגים למעט בלט דיסק קל היקפי בעמוד שדרה צווארי C5-C6. יש לי כאבים קלים במותן עם הקרנות לרגל לזרוע ולראש- הכול בצד שמאל. יש לי תופעות לוואי נוראיות המתבטאות ביובש בכל הגוף, יובש בגרון, עקצוצים בכפות ידיים, נפיחות בטנית, בחילות נוראיות, עיניים דומעות ועוד כל מיני תופעות. הייתי אצל כל הרופאים לרבות: כירורג, ניורולוג, אורתופד, אלרגיה, אנדוקרינולוגיה, א.א.ג, וכד'. הייתי במרפאת כאב שהציעה לי לעשות זריקה החוסמת את העצב ומנטרלת אותו. שללתי את הצעתם מאחר בזריקה טמון סיכון לפגיעה בעצבים אחרים ובנוסף הזריקה אינה מבטיחה פתרון לבעיה. ניסיתי רפואה אלטרנטיבית (פיזיותרפיה, דיקור סיני, כירופרקטיקה וכד')- ללא הועיל. האם כדאי לשקול התערבות נוירוכירורגית? האם ניתן לעשות משהו?

ליובל שלום,שאלותיך ברורות. *ההסתמנות שתארת-מורכבת ואיננה מתמקמת לאתר מוגדר יחיד במערכת העצבים. *ממצאי ההדמייה כמוהם כממצאי הEMG אינם מצדיקים שיקול התערבות ניתוחית במטרה ל"שחרור לחץ חוטי,או עצבי-שרשי." *הצעת ההזרקה של מרפאת כאב איננה ברורה גם להבנתי,לא בגין סיבוכים אפשריים שלה. *מתבקש כעת ייעוץ עי נוירולוג-שיקומי,במגמה לתכנן ולהתחיל בטיפול שיקומי רב תחומי- multidisciplinary team therapy לא ניתוחי.

01/12/2022 | 14:25 | מאת: יובל

המון תודה דוקטור על תשובתך המהירה. האם אתה מכיר נוירולוג שיקומי שאוכל לפנות אליו? האם יש אולי מרפאה שיקומית שהינל מכיר ואתה ממליץ עליה?

*פרופסור זאב מיינר,נוירולוג שיקומי הדסה הר הצופים מחלקת שיקום. *ד״ר דניאל גוטליב, באיזור המרכז עם נסיון ניהולי של מחלקת שיקום נוירולוגי בארה״ב

01/12/2022 | 14:46 | מאת: יובל

תודה רבה דוקטור

03/12/2022 | 13:02 | מאת: יובל

שלום דוקטור דוקטור דניאל יצא לפנסיה ואת פרופסור מיינר אינני מצליח לאתר. האם תוכל להמליץ לי על אחרים?

*דר גוטליב אכן גימלאי. שווה לבדוק האם מבצע ייעוץ פרטי. *פרופ מיינר:תתקשר לשיקום הדסה הר הצופים ותברר שם כיצד ניתן לאתרו

03/12/2022 | 17:12 | מאת: יובל

תודה דוקטור על התשובות המהירות שלך והמון תודה על האורך רוח והסבלנות. אני אפנה להדסה הר הצופים ואברר לגבי תור לנוירולוגיה שיקומי אצל פרופ' מיינר. לגבי האופציה הניתוחית- מאחר ואני סובל סבל רב, אני רוצה להמשיך ולבדוק את האופציה הזאת. האם אתה מקבל לייעוץ פרטי?

ליובל,כן. מרפאתי במבשרת. אם תהיה מעוניין אוכל לבדוק אותך בשבוע הקרוב ביום שלישי 16:45 או ביום רביעי ב11:30 בהתאם לנוחיותך. אצטרך לעיין בדיסקות הCT וה MRI לא רק בפענוחן,בסיכומי התרשמות יועצים,ובתוצאות בדיקות אחרות שבצעת כמו EMG למשל. אם ישים אמסור לך כתובת מדוייקת

03/12/2022 | 17:39 | מאת: יובל

בוודאי ישים. נוח לי ביום רביעי ה 07 לחודש בשעה 11 וחצי. אשמח לקבל פרטי התקשרות לרבות כתובת, נייד וכמובן עלות.

Ok. רחוב ששת הימים 1 מבשרת אם משתמש בways תרשום מבשרת כי יש רחוב כזה גם בירושלים נייד 0542291046 עלות ייעוץ 1800

מנהלי פורום נוירוכירורגיה