אדנומה מה היפופיזרית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/11/2022 | 10:41 | מאת: אורחת

שנת 2015 mri ממצא היפופזרי מימין מתאים לאדנומה היפופזרית 11*16ממ ממדיו בבקשה קודמת היו 9*12 מ״מ זה גדל ביחס לבדיקה קודמת.התהליך מגיע עד כיאזמה סיכון:תהליך בהיפופיזה מימין מצאים לאדנומה היפופזרית גדל באינטרוול שנת 2022 mri לאחר ניתוח. טרנס ספינוידלי וכריתת אדנומה היפופזרית.באספקט ימני של האוכף מודגם תהליך בעל האדרה מופחתת ביחס לשאר הבלוטה אשר מתבלט לסינוס קברנוזי הימני. גודלו 8*10 מ״מ.גדל משמעותית באינטרוול ממצא מחשיד להישנות של מיקרואדנומה.ללא עדות ללחץ על כריזמה.ללא סטיה של גבעול ההיפופיזה אות תקין של חומר האפור לבן חדרים חריצים רוחב תקין.ללא האדרה חריגה פרנכימטית.ללא רסטריקציה בדיפוזיה. מעבר צוארגולגולת תקין.מערות פנים תקין. תהליך בהיפופיזה מימין חשוד הישנות אדנומה ללא לחץ על הכאיזמה. שאלות האם הניתוח לא צלח? הגיוני שהגידול חזר? האם יעשו שוב ניתן? האם יש כדור לכיווץ הגידול או פתרון אחר? יש למיין כי הגידול לא מפריש הורמונים. הניתוח בוצע בשנת 2015 מחשש שיפגע בעצב הראיה.שדות ראיה היו תקין לגמרי. תודה רבה

אורחת יקרה, כדי לאפשר מענים מבוססי עובדות על שאלותיך: יש צורך לעיין ב-MRI טרם נותחת,וכן בMRI לאחר הניתוח וכעת. מה היו תסמיניך טרם הניתוח? צריך לעדכן שוב פרופיל הורמוני(למרות שהגידול לא הפריש,כיוון שיתכן חסר הורמוני משני לניתוח)

מנהלי פורום נוירוכירורגיה