מיקרואדנונה בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/11/2022 | 23:25 | מאת: אורחת

בת 55 לפני 7 שנים התגלה מיקרואדנומה 12*16 מ״מ.הגידול הכיע עד הכאיזמה. זה לא מפריש הורמנים.בוצע ניתוח בשנת 2015 בגישה t/s ללא סיבוכים.לאחר הניתוח mri הראו מצב לאחר ניתוח עם עיוות של רקמת ההיפופיזה שינוי סיגנל קרוב לוודאי שינוייפ פוסט ניתוחים Mri היום שזה 7 שנים מהניתוח תהליך בהיפופיזה מימין חשוד להישנות של אדנומה ללא לחץ על הכאיזמה שאלה האם הניתוח מלכתחילה לא בוצע כהלכה? האם יעשו ניתוח חוזר?אפשרי בכלל?או שיש הידבקויות? האם יש כדור שיכול לכווץ את הגידול?זה גידול שלא מפריש הורמונים. עדיין לא לווחץ על הכאיזמה גודל 8*10 מה עושים?יש פתרון אחר? תודה רבה מראש על מענה

לא ברור מפנייתך באם טרם ניצוח היתה הפרעה בחדות ו-או בשדות הראייה? כמו כן , מה היו תסמיניך טרם הניתוח. כדי לאפשר מענה לשאלותיך יש להשלים מידע אנמנסטי,לעיין ב-MRI טרום ניתוחי,בתר ניתוחי וכיום

מנהלי פורום נוירוכירורגיה